אנטי אייג'ינג

העור שלך צריך התחדשות? אולי הוא צריך טיפול אנטי אייג'ינג

אנטי אייג'ינג או באנגלית Anti-Aging, הוא מושג שמשמעותו המילולית היא עיכוב תהליכי הזדקנות. כיום מושג זה מתקשר באופן ישיר לעולם הקוסמטיקה והאסתטיקה הרפואית, ומשמעותו בהקשר זה היא מציאת פתרונות להאטת תהליכי הזדקנות העור, למניעת הזדקנות העור, להגנה עליו ולתיקון נזקים. אם אתם מרגישים שעור הפנים שלכם צריך עזרה בהתחדשות והזנה גשו לטיפולי אנטי אייג'ינג במהלכם ידאגו לרענן, לחדש ולהזין אותו.

מחפש מידע אודות אנטי אייג'ינג?
מלאו את הטופס המצורף וקליניקות נבחרות ייצרו איתכם קשר בתוך זמן קצר.
חבר בקופת חולים:
 כללית
 מכבי
 מאוחדת
 לאומית
 מאשר/ת שיועץ ניתוחים יצור עימי קשר ומסכים לתנאי השימוש.

אנטי אייג'ינג
אז מה בעצם גורם לעור שלנו להזדקן? האם שיזוף מאיץ את הזדקנות העור? האם מנגד תזונה נכונה מאיטה את ההזדקנות? האם יש אפשרות לתקן את נזקי הגיל, או לכל הפחות להאט את התהליך? מהם הפתרונות הקיימים היום במסגרת טיפולי אנטי אייג'ינג? ומבין כל הטיפולים הקיימים איך אפשר לדעת מהו הטיפול הכי מתאים לכל אחד ואחת? מטרתו של המאמר הבא הינה מתן תשובות לשאלות הנ"ל ולעוד רבות אחרות שעולות סביב המושג "אנטי אייג'ינג".

גורמים להזדקנות העור
להלן מספר סיבות וגורמים טבעיים המביאים להזדקנות העור:

איבוד גוון העור - סביב גיל 30 מתחילים להישחק תאי המלנוציט בגוף שאחראיים על ייצור המלנין. על מנת להסביר את משמעותה של שחיקה זו נסביר מעט על המלנין ועל תפקידו בשיזוף ובקביעת גוון העור. מלנין (Melanin) הוא פיגמנט חום-שחור המופרש מתאים באפידרמיס הקרויים מלנוציטים (Melanocytes). המלנין הינה מולקולה בעלת קשרים כפולים מוצמדים שמאפשרת בליעת אור בטווח רחב של אורכי גל. תפקידו של המלנין בעורנו הוא, בין היתר, הגנה על גוף מפני קרינה המתאפשרת בתהליך בליעת הקרינה על ידי המלנין.

ככל שאדם נחשף יותר לשמש כך מופרש בגופו יותר מלנין (מתאי המלנוציט), וזו היא בעצם תופעת השיזוף. כאשר אנו מתבגרים ותאי המלנוציט שלנו נשחקים (ואיתם הפרשת המלנין פוחתת) נחלשת משמעותית יכולתו של הגוף להגן על עצמו מנזקי הקרינה דבר המאיץ את הזדקנות העור וגורם לפיגמנטציה - גוון עור לא אחיד.

אובדן לחות - אחרי שמגיעים לגיל שלושים עור הפנים מתחיל להרגיש ולהראות יבש יותר ממה שהיה עד כה. הסיבה להתייבשות העור הינה פיזיולוגית וטמונה בהפחתה משמעותית בפעילות בלוטות השומן בעור, שתפקידן לשמור עליו לח וגמיש. אובדן הלחות פוגע בגמישות העור ובכך תורם לתהליך הזדקנותו ולמראהו המבוגר.

אובדן יכולת התפקוד של הפיברובלסט - אובדן יכולת זו משמעותה אובדן החוזק והאלסטיות של העור. פיברובלסט הוא תא המייצר ומפריש החוצה את אבני הבניין של העור, בין היתר, הקלוגן והאליסטין. כאשר הפיברובלסט מאבד את יכולתו לתפקד הדבר מתבטא בנפילת העור ובאובדן יכולתו להתמצק.

הידללות הדרמיס - דרמיס זו השכבה האמצעית של העור המצויה בין האפידרמיס לבין ההיפודרמיס, החל מגיל 40 שכבת עור זו כמו גם שכבת השומן התת-עורי מתרוקנות ומדללות. השומן שנעלם חושף את העור לקמטים, קמטוטים ושקעים.

בנוסף על כל הנ"ל יש לציין את אובדן היכולת של הגוף לתקן את הנזקים הנגרמים לו כתוצאה מרדיקלים חופשיים, נזק הנגרם עם השנים לחלבונים שבעור.

גורמים חיצוניים להזדקנות העור 
נציין מספר גורמים חיצונים לגוף שיכולים להאיץ את הזדקנותו באופן משמעותי: חשיפה מוגברת לשמש, עישון אקטיבי ופסיבי, רעלים שמקורם סביבתי, תזונה דלה בחומרים מזינים, מחסור בויטמינים חיוניים כגון: A, C, E וחומצה פולית, צריכה בלתי מבוקרת של אלכוהול, מצבי לחץ והתמודדות לא נכונה עימם, מחסור בשעות שינה, שימוש בחומרים קוסמטיים לא מתאמים על עור הגוף בכלל, ועל עור הפנים בפרט ועוד.

הגורמים החיצוניים הללו מעידים עד כמה יש בידינו היכולת לשפר את מצבנו הגופני בכלל ואת מצב עורנו בפרט ובעצם מלמדים אותנו עד כמה יש לנו את היכולת להאט את קצב הזדקנות עורנו על ידי הימנעות מחשיפה לגורמים הללו.

שכבות העור ותפקידן בהזדקנות העור
העור מורכב משלוש שכבות: עילית העור (אפידרמיס), העור (דרמיס) ותת העור (היפודרמיס). במהלך התבגרותו של האדם משתנות תכונותיו של העור, שינוי שנוהגים לכנות "אייג'ינג" - הזדקנות. שינוי זה מתבטא במראה רפוי וחסר חיות של עור הגוף כאשר ההבדל הניכר ביותר נראה בעור הפנים. התהליכים אותם עובר העור הופכים אותו לדק יותר וחסר גמישות, דבר המביא אותו להינזק ביתר קלות.

תהליכים נוספים שמתרחשים בעור עם ההתבגרות הם ירידה משמעותית באספקת הדם לעור והאטה בקצב התחדשות תאי העור. התוצאה היא לרוב פגיעה ביכולת של העור להחלים מפגיעות שונות ולהתחדש.

טיפולי אנטי אייג'ינג למניעת הזדקנות העור
כיום קיים מגוון עשיר וגדול של חומרים לטיפול אנטי אייג'ינג, טכניקות וטכנולוגיות. חשוב מאוד לבחור בטיפול הנכון והמתאים ביותר לצרכים הספציפיים תוך שימוש במינונים נכונים והקפדה על משך טיפול מדויק ועל שימור התוצאות. את כל זאת ניתן להשיג זאת על ידי הקפדה על קבל הטיפול במרפאה מורשת ועל ידי קוסמטיקאית רפואית או פרא-רפואית בלבד המפקחות על השימוש בחומרים, הליך הטיפול והתקדמותו.

אנטי אייג'ינג - סוגי טיפולים
תכשירים וקרמים עשירים בחומרים פעילים כגון סרומים וג'לים שונים;
גירוי שרירי הפנים על ידי זרם חשמלי עדין;  
טיפוח גב כף היד;
פילינג מסוגים שונים וברמות שונות;
שימוש בנוגדי חימצון;
פוטורגו'ביניישן;
מזוטרפיה;
ועוד...

טיפולי אנטי אייג'ינג נערכים הן במרפאות והן בקליניקות ולאחרונה החלו לערוך אותם גם במכוני ספא, כחלק מחבילות של פינוק וטיפולי קוסמטיקה. לפני תחילת הטיפול מומלץ לבדוק את הכשרת המטפל או הקוסמטיקאית וכן לבקש מהם פרטים מלאים על הטיפול הנבחר, כולל ההחלמה ממנו (של העור) ותופעות לוואי ידועות וצפויות. טיפולי אנטי אייג'ינג רבים פוסעים על הקו הדק שבין קוסמטיקה לבין טיפול רפואי מעמיק ואין לזלזל בהם.