הנקה לאחר הגדלת חזה

מידע על הנקה אחרי ניתוח הגדלת חזה

נשים צעירות שחושבות על ניתוח הגדלת חזה ובמקביל חושבות על כניסה להריון והנקה של ילדהן שואלות את עצמן האם ניתוח הגדלת חזה שיעברו יזיק לתינוק או יפגע בהנקה תקינה שלו. שאלה זו היא אחת הנפוצות בקרב נשים צעירות המתעניינות בניתוח והתשובה לה היא שניתוח הגדלת חזה אינו פוגע בצינוריות החלב ובבלוטות החלב ולפיכך אין כל סיבה לכך שיכולת ההנקה תיפגע. מידע מפורט בהמשך.
מחפש מידע אודות הנקה לאחר הגדלת חזה?
מלאו את הטופס המצורף וקליניקות נבחרות ייצרו איתכם קשר בתוך זמן קצר.
חבר בקופת חולים:
 כללית
 מכבי
 מאוחדת
 לאומית
 מאשר/ת שיועץ ניתוחים יצור עימי קשר ומסכים לתנאי השימוש.

ניתוח הגדלת חזה הוא אחד מהניתוחים פלסטיים המבוקשים ביותר בעולם המערבי. הניתוח מבוקש על ידי נשים בנות כל הגילאים, בהן נשים שעוד מתעדות להיכנס להריון, ללדת ולהניק את תינוקן. כיוון שהניתוח נעשה בחזה נשאלת באופן טבעי שאלה מהותית - האם ניתוח הגדלת חזה יכול לפגוע ביכולת ההנקה? והם יש חשש מפני דליפה של שתל סיליקון לחלב האם ופגיעה בתינוק? 

התשובה החד משמעית היא שאין כל חשש מפני פגיעה ביכולת ההנקה ושהאופן בו מבוצע ניתוח הגדלת חזה אינו פוגע בצינוריות החלב או בבלוטות החלב. בנוסף, השתלים המוחדרים לחזה עמידים ביותר ואין מה לדאוג מפני דליפה של ג'ל סיליקון לחלב האם. על מנת להבין את התשובה לעומק נסביר בקצרה על הליך ההנקה ועל הליך הגדלת חזה.

הנקה
במהלך כל חודשי ההריון ובמיוחד בזמן לפני הלידה, עוברת האישה שינויים הורמונאליים שמטרתם לאזן אותה ולהעניק לה את היכולת לייצר חלב אם ולהניק את הרך הנולד. פעילות הורמונאלית זו מביאה לייצור של חלב בבלוטות החלב בשד, וזה בתורו מופרש לצינוריות החלב המחוברות לפטמה. בעת תהליך היניקה יונק התינוק בשאיבה את החלב דרך הפטמה.

ניתוח הגדלת חזה
במסגרת ניתוח הגדלת חזה מבצע המנתח הפלסטי חתך קטן בקפל התת שדי, אליו מוחדר שתל הסיליקון הנבחר. ה"כיס" שיוצרים עבור השתל אינו נמצא במגע ישיר עם צינוריות החלב, הפטמה ובלוטות החלב ולכן גם השתל עצמו אינו פוגע בהם. לאחר החדרת השתלים מוודא המנתח כי החזה נראה סמטרי ותופר את המקום. החזה נחבש על ידי תחבושות לחץ שמחזיקות אותו ולאחר הניתוח יש ללכת עם חזיית ספורט שתמשיך לתמוך בחזה.

אם כן, כאמור - ניתוח הגדלת חזה אינו פוגע בהנקה.
 
גם כאשר מדובר בשיטת ניתוח שונה במקצת, מעל לשריר או החדרה של השתל דרך העטרה, עדיין מודעים המנתחים הפלסטיים לקרבה לבלוטות החלב ולצינוריות ונמנעים מלפגוע בהם. מנתחים פלסטיים יודעים כי הנקה הינה פעולה חשובה ביותר עבור נשים רבות, ולכן במהלך הניתוח הם מקדישים תשומת לב לוודא כי לא נגרם כל נזק למנגנון ההנקה.

בנוגע להפרשת סיליקון לחלב מהשתל, אפשר להרגיע:
א. השתלים עצמם אינם נמצאים בקרבה לבלוטות החלב. 
ב. השתלים של היום עשויים מחומר ג'לי חזק ביותר ואין חשש לדליפות.

נשים רבות שעברו את הניתוח אינן מדווחות על בעיות בהנקה. הקושי היחיד הוא בעובדה שלאחר הלידה השד מלא וגדוש בחלב מה שיוצר לחץ וכאבים בחזה. אגב תופעה זו מוכרת אצל כלל הנשים, והשתל פשוט מגביר את הלחץ. לאחר שאיבת החלב השד מתאזן והעומס ממנו יורד. 

בכל אופן בכל בעייה בהנקה מומלץ לפנות לרופא המנתח ולהתייעץ איתו.