הסרת שיער בזמן הריון

הסרת שיער

נשים רבות שןואלות את עצמן האם הן יכולות להמשיך בטיפולי הסרת שיער בזמן שהן בהריון. מצד אחד הן כמובן לא רוצות לפגוע בעובר, מצד שני, אם ניתן להמשיך את הטיפולים מבלי שתהיה פגיעה, מדוע לא?
מחפש מידע אודות הסרת שיער בזמן הריון?
מלאו את הטופס המצורף וקליניקות נבחרות ייצרו איתכם קשר בתוך זמן קצר.
חבר בקופת חולים:
 כללית
 מכבי
 מאוחדת
 לאומית
 מאשר/ת שיועץ ניתוחים יצור עימי קשר ומסכים לתנאי השימוש.
האם הסרת שיער בזמן היריון היא בטוחה? 
זו ככל הנראה השאלה שהכי מעניינת את הנשים ההריוניות ששוקלות לעבור טיפולי הסרת שיער.  

המחקרים שנערכו בתחום לא מצאו קשר בין טיפולי הסרת שיער לבין פגיעה או מסוכנות לעובר או ליולדת. מחקרים נוספים שבוחנים את ההשפעות לטווח ארוך של טיפולי הסרת שיער בלייזר טרם פרסמו את תוצאותיהם.   

אם כן, מחקרים מדעיים בתחום עדיין לא הגיעו לתוצאות חד משמעיות ומסקנות חותכות, האם השימוש במכשירי הסרת שיער כגון IPL או SHR מסכנים את העובר. לפיכך, כיום המדיניות היא פשוט להימנע מאותם טיפולים ולדחות אותם עד לסיום ההריון ולאחר הלידה. וכפי שאומרים בישראל - "יש ספק, אין ספק", בזמן היריון לא לוקחים סיכונים.  

הפסקת טיפול הסרת שיער בעקבות הריון
נשים רבות מוצאות את עצמן בעיצומם של טיפולי הסרת שיער, ופתאום גם בהריון. כיוון שההמלצה היא להפסיק את הטיפולים, נשאלת השאלה האם תהיה פגיעה בתוצאות שכבר הושגו?. מאמרים שונים ברשת טוענים שהפסקה של הטיפול יכולה לפגוע בתוצאות או להחזיר את הגלגל לאחור. הדבר אינו נכון.   

טיפולי הסרת שיער מבוססים על הרס זקיקי השיערה ולכן מה שנהרס לא יחזור עוד, גם אם הטיפולים הופסקו.  

מה שכן יכול לקרות הוא שבעקבות ההורמונים שמציפים את הגוף יכולה להיות תופעה של שיעור יתר שהאישה אינה רגילה אליו. זו אינה תוצאה של הפסקת הטיפול, אלא תופעה הורמונאלית טבעית בנשים בהריון.  

לאחר ההריון והלידה, כאשר ההורמונים חוזרים למצב מאוזן פחות או יותר אפשר לשוב לטיפולי הסרת שיער, שיטפלו גם בשיער שצמח עקב השינויים ההורמונאליים. בשלב כבר אין כל סכנה לעובר או ליולדת, ניתן לשוב לשגרה ולנסות לסיים את הטיפולים לפחות עד להריון הבא.