הרמת סינוס פתוחה

כל מה שצריך לדעת על הרמת סינוס פתוחה

השתלת שתלים בלסת העליונה דורשת שיהיה מספיק עצם על מנת שהם יתבססו. כאשר אין עצם לסת בכמות שתתמוך בשתל עורכים הליך הרמת סינוס- הליך בו משתילים עצם לסת נוספת שמהווה בסיס לשתל ומרימה את חלל הסינוס המקסילרי. ישנן שתי שיטות עיקריות להרמת סינוס - הרמת סינוס סגורה והרמת סינוס פתוחה. אנחנו נפרט כאן על הרמת סינוס פתוחה.
מחפש מידע אודות הרמת סינוס פתוחה?
מלאו את הטופס המצורף וקליניקות נבחרות ייצרו איתכם קשר בתוך זמן קצר.
חבר בקופת חולים:
 כללית
 מכבי
 מאוחדת
 לאומית
 מאשר/ת שיועץ ניתוחים יצור עימי קשר ומסכים לתנאי השימוש.
הרמת סינוס פתוחה - מידע כללי
על מנת שהשתל הדנטאלי יחזיק יש להרכיב אותו בתוך עצם אשר תוכל לתמוך בו. לרוב שתלים דנטאליים באים בגדלים של 10 מילימטר ומעלה ולכן צריך שיהיה מקום בין עצם הלסת לסינוס המקסילרי שאינו קטן מגודל השתל. כאשר שכבת עצם הלסת שמאחורי השן קטנה מ- 7 מילימטר עורכים הרמת סינוס פתוחה. נציין כי במקרים בהם שכבת העצם גדולה יותר ויש צורך בתוספת קטנה יחסית מומלץ לערוך הרמת סינוס סגורה. את גודל העצם יודע הרופא על ידי שימוש בצילומי CT של הלסת.

הרמת סינוס פתוחה - תהליך
בניגוד להרמת סינוס סגורה, שבה יוצרים חתך בשן מתוך חלל הפה, בניתוח הרמת סינוס פתוחה, יוצרים את החתך דרך החניכיים- כלומר מהצד. הניתוח נעשה לרוב בהרדמה מקומית, אלא אם המטופל מבקש אחרת.

במסגרת הטיפול, תחילה רופא השיניים יוצר פתח בחניכיים מעל השן באזור הסינוס המקסילרי. לאחר שיוצר את פתח, רופא השיניים מפריד בין ממברנת הסינוס לעצם הלסת כאשר הוא למעשה דוחף את הממברנה כלפי מעלה ובכך מרים את הסינוס ויוצר חלל נוסף אליו ניתן להשתיל עצם לסת נוספת. את החלל הזה, כאמור, ממלא רופא השיניים בתחליפי עצם. לאחר מכן סוגר הרופא את האזור בממברנה ותופר חזרה את החתך. לעיתים, בהמשך אותו טיפול כבר משתיל הרופא את השתלים הדנטאליים בעצם.

לאחר שעוברים הרמת סינוס פתוחה, מחכים כמה חודשים על מנת שתחליף העצם יקלט בגוף. העצם שאיתה משתמשים בניתוח להרמת סינוס פתוחה עשויה לרוב מבקר, אלמוגים או מתורמים. העצם עוברת סטריליזציה והיא נגרסת לכדורים קטנים.

הרמת סינוס פתוחה - החלמה
לרוב לוקח בין חמישה חודשים לתשעה חודשים לעצם להיקלט בגוף. לאחר מכן אפשר להמשיך בטיפול ולהשתיל שתלים דנטאליים. לאחר הרמת סינוס פתוחה, רופא השיניים ייתן לכם כללי "עשה ואל תעשה" על מנת שהרמת הסינוס תהיה מוצלחת. לרוב מומלץ להימנע מעישון, לאכול אוכל רך ולקחת את התרופות שהרופא רשם לכם- שכוללות בדרך כלל אנטיביוטיקה, משככי כאבים ותמיסות חיטוי.

רוב טיפולי הרמת סינוס פתוחה עוברים בהצלחה (יותר מ- 90 אחוז) אך לעיתים מרגישים אחרי הניתוח נפיחות, כאבים ושינוי בצבע העור. כאשר תופעות אלו מופיעות מומלץ לחזור לרופא השיניים לבדיקה. גורם מרכזי אשר תורם לכך שניתוח הרמת סינוס פתוחה יהיה מוצלח הוא איכותו של הרופא והסטריליות של חדר הניתוח בו מתבצע ההליך הכירורגי. מומלץ לעבור את הניתוח אצל רופא שיניים מומחה למחלות חניכיים או רופא שיניים מומחה בפה ולסת.