השתלת עצם בחניכיים

טיפול השתלת עצם בלסת לצורך השתלת שתל דנטאלי

החניכיים שלנו לא תמיד בגודל המתאים בשביל שנוכל לערוך השתלות. לכן, בשנים האחרונות התפתח תחום השתלות עצם בלסת אשר נועד להגדיל את שטח הלסת על ידי הוספה של עצם הנקלטת בחניכיים ועל ידי כך מספקת בסיס איתן לשתלים דנטאליים.
מחפש מידע אודות השתלת עצם בחניכיים?
מלאו את הטופס המצורף וקליניקות נבחרות ייצרו איתכם קשר בתוך זמן קצר.
חבר בקופת חולים:
 כללית
 מכבי
 מאוחדת
 לאומית
 מאשר/ת שיועץ ניתוחים יצור עימי קשר ומסכים לתנאי השימוש.
השתלת עצם בחניכיים - לפני ההשתלה
תהליך השתלת עצם בחניכיים מורכב מכמה חלקים. לפני השתלת העצם, מצלמים את האזור המיועד ברנטגן, לעיתים עורכים גם CT על מנת שתהיה מפה ממוחשבת של החלק שעומד להיות מנותח. הליך מקדים נוסף, לניתוח להשתלת עצם בחניכיים, הוא נטילת אנטיביוטיקה ומשככי כאבים על ידי המטופלים ודרישה ממעשנים לחדול מעישון למשך שבועיים לערך.

איך מתבצעת השתלת עצם בחניכיים
השתלת עצם בלסת נערכת במרפאת השיניים בתנאי ניתוח סטריליים. לרוב התהליך הכירורגי נעשה בהרדמה מקומית, לעיתים רחוקות ובמקרי השתלת עצם מסובכים, נערכת ההשתלה בהרדמה מלאה.

בניתוח עצמו, "מחברים" את העצם הייעודית לאזור בחניכיים שרוצים להרחיב. לאחר מכן סוגרים את המקום שבו נערכה ההשתלה על ידי כיסוי ברקמה ותפירה. ישנם סוגים שונים של עצם שניתן להשתיל: עצם מאותו מטופל- הנלקחת מהברך או ממקומות אחרים בגוף (מקרה נדיר), עצם מ"בנק עצמות" אשר נתרמו למטרות רפואיות, עצם טבעית אשר דומה בהרכבה לזו של המטופל ועצם סינתטית.
לעיתים, כאשר הצורה של לסת מאפשרת זאת, ביחד עם השתלת העצם בלסת, מושתל יחד גם השתל הדנטאלי. בכך עושים שתי טיפולים בפעם אחת.

עם סיום השתלת העצם בחניכיים
לאחר הניתוח להשתלת עצם בחניכיים ישנם כמה כללי התנהגות של עשה ואל תעשה אשר מוסברים למטופלים על ידי רופא השיניים. לרוב, כמה ימים לאחר השתלת העצם תתבקשו לאכול מזון לא חם ולא מוצק. רופא השיניים ינחה אתכם לגבי כללי ההיגיינה שצריך לשמור על מנת למנוע התפתחות זיהומים- כמו שטיפת הפה בתמיסת חיטוי, נטילת אנטיביוטיקה והימנעות מיצירת לחץ במקום הניתוח.

העצם מתחברת ומוכנה להשתלת שתל לאחר שישה עד שנים עשר חודשים.קצב ההחלמה אינו קבוע אלא משתנה בין אדם לאדם, כאשר הגיל משפיע על מהירות ההחלמה- לאנשים בגילאים מאוחרים העצם מתחברת יותר לאט מאשר לצעירים שעוברים השתלת עצם בחניכיים.

השתלת עצם בחניכיים - גורמי סיכון
רובן הגדול של ההשתלות עוברות בהצלחה, אך לעיתים העצם לא נקלטת בעקבות זיהום שהתפתח במקום. הדרך הטובה בשביל למנוע זיהום היא ראשית לבחור במרפאה ורופא שיניים מומחה (פריודט) אשר יעשו עבודה מקצועית וסטרילית. בנוסף, שמירה על היגיינת הפה על ידי צחצוח שיניים, הפחתה בעישון, הקפדה על מילוי הנחיות רופא השיניים וביקור תקופתי אצל רופא השיניים יכולים לעזור במניעת זיהום לאחר השתלת עצם בחניכיים.