ניתוח אף חוזר

למה ומתי צריך לעשות ניתוח אף פעם שנייה?

לא כל ניתוח אף יוצא מוצלח. לעיתים עיוותים, בעיות שנוצרו בעקבות ניתוח אף ואי שביעות רצון מתוצאות הניתוח מאלצים את המנותחים לחזור אל שולחן הניתוחים על מנת לעבור ניתוח אף חוזר או תיקון ניתוח אף. ניתוח אף הוא ניתוח מסובך כבר בפעם הראשונה שעורכים אותו, וכאשר צריך לעשות ניתוח אף חוזר התהליך הופך מורכב עוד יותר. לפניכם מידע חשוב על ניתוח אף חוזר.

מחפש מידע אודות ניתוח אף חוזר?
מלאו את הטופס המצורף וקליניקות נבחרות ייצרו איתכם קשר בתוך זמן קצר.
חבר בקופת חולים:
 כללית
 מכבי
 מאוחדת
 לאומית
 מאשר/ת שיועץ ניתוחים יצור עימי קשר ומסכים לתנאי השימוש.

ניתוח אף נתפס בעיני אנשים רבים כניתוח פלסטי פשוט. אולי זה גודלו הקטן של האף אשר יוצר את הרושם הזה, אך למעשה ניתוח אף בין אם נעשה בשיטת ניתוח אף פתוח או בשיטת ניתוח אף סגור, הוא ניתוח פלסטי מורכב. כמו כל הליך רפואי, גם בניתוח אף, אין מאה אחוזים של הצלחה ובחלק מהמקרים מופיעות תופעות לוואי ותוצאות לא רצויות.

לאחר ניתוח פלסטי באף על המטופל לחכות תקופה של כמה חודשים עד שנה בכדי שאפשר יהיה לראות את תוצאתו הסופית. בשלב זה רוב הניתוחים יוצאים בהתאם לשביעות רצונם של המנותחים, אך לפי הסטטיסטיקה בין חמישה לחמישה עשר אחוזים מהמטופלים לא מרוצים מהתוצאה של הניתוח וחלקם אף פונים לניתוח אף חוזר או לתיקון ניתוח אף.

סיבוכים שמובילים לפנייה לניתוח אף חוזר
ישנם שני סוגים של סיבוכים שמצריכים ניתוח אף חוזר.
הסוג הראשון - חוסר שביעות רצון של המטופלים מהעיצוב שקיבל האף מבחינה אסתטית. משמע, מראהו החדש של האף לא יצא בהתאם לצפייתו של המנותח והוא מבקש לשפר אותו כך שיתאים לציפיותיו הראשוניות.
הסוג השני - התפתחות של סיבוכים לאחר הניתוח הכוללים בעיות רפואיות כגון דימומים גלויים לעין, נפיחויות, פגיעה בעצבים, זיהומים והיווצרות צלקות בעקבות ניתוח אף פתוח. ברוב המקרים כאשר ישנן בעיות רפואיות אחרי ניתוח אף הן יהוו גם מטרד אסתטי.

דרכי טיפול נפוצות בניתוח אף חוזר
על מנת לתקן ניתוח אף ולמעשה לעשות ניתוח אף פלסטי בפעם השנייה, מנתחים פלסטיים עורכים קודם כל אבחון של מצב האף ובודקים כיצד הם יכולים לשפר אותו ובאיזה אופן. ישנן שתי דרכים עיקריות לטיפול הנקשרות לכמות הסחוס והעצם שנשארה באף לאחר הניתוח הראשון. במידה ויש מספיק חומר (סחוס ועצם), כל שעל המנתח לעשות זה להוריד יותר סחוס ועצם ממה שהורידו בניתוח הקודם ובכך לעצב את האף מחדש.

כאשר חסרים סחוס ועצם צריך להשלים אותם על ידי עצם מגופו של המטופל או על ידי השלמה מלאכותית בסיליקון או שיטות אחרות. השלמה של עצם מהגוף היא ניתוח מסובך שכולל בתוכו איסוף של עצם או סחוס מאזור בגוף שיכונה אזור תורם. בניתוח זה תמיד ישנו סיכון שהתוספת לא תיקלט כראוי בגוף ושניתוח האף יכשל בפעם השנייה.

כאמור, אין ניתוח או מנתח שיכול להבטיח לכם מאה אחוזי הצלחה ובכל ניתוח אף, כמו בכל ניתוח פלסטי אחר, יש לדעת מראש היטב את הסיכונים הכרוכים בו. אך על מנת לצמצמם את הסיכוי לסיבוכים מוטב לבחור מנתח אף מומחה ומנוסה שביצע את הניתוח מספר רב של פעמים בהצלחה. לעיתים אנשים נוטים לבחור מנתח אף לפי התרשמות מהאדם עצמו או המחיר שמציע, ולא מטיב עבודתו. זה חשוב שהמנתח יהיה נחמד, אך בשביל שלא תצטרכו לחזור לניתוח אף בפעם השנייה עשו לעצמכם טובה ובחרו מנתח פלסטי מומחה ומנוסה עם הוכחות.

זכרו שמחיר נמוך מעיד פעמים רבות על חוסר ניסיון של המנתח שמעוניין לשווק את עצמו. אין זה אומר כי בהכרח עבודתו תהיה גרועה, יכול להיות שהוא מנתח מצויין, אבל זה עדיין סיכון שיש לקחת עם עיניים פקוחות ולזכור שעלות ניתוח אף חוזר גבוהה יותר מזו של ניתוח אף רגיל (במיוחד עם מוסיפים על כך את עלות הניתוח הראשון). 

במידה ואתם במצב המחייב לעבור ניתוח אף חוזר ההמלצה שלנו היא להגיע למספר פגישות עם מומחים בתחום שיוכלו לחוות את דעתם על הניתוח הראשון ועל מה שניתן לעשות בעת התיקון. סביר כי תחפשו אחר מנתח מומחה שיוכל לבצע את התיקון באמצעות ניתוח אף סגור שלא ישאיר צלקת חיצונית בבסיס האף.