טיפול נשירת שיער

סיבות וטיפולים לנשירת שיער אצל נשים

נשירת שיער והתקרחות אצל נשים הם נושאים כאובים, תסכים כל מי שחוותה וחווה זאת. אף אחת אינה רוצה לאבד את שיער ראשה ושלא כמו גברים המאבדים את שיער ראשם, נשים רבות לא יסכימו להשלים עם עובדת התקרחותן. נשים רבות מחפשות אחר טיפולים לעציקרת נשירת שיער, טיפול מניעה וטיפול אסתטי לאחר שהנשירה כבר החלה. יש מי שאפילו יפנו בהמשך לטיפול השתלת שיער.

מחפש מידע אודות טיפול נשירת שיער?
מלאו את הטופס המצורף וקליניקות נבחרות ייצרו איתכם קשר בתוך זמן קצר.
חבר בקופת חולים:
 כללית
 מכבי
 מאוחדת
 לאומית
 מאשר/ת שיועץ ניתוחים יצור עימי קשר ומסכים לתנאי השימוש.

נשירת שיער
שיער הראש הוא מרכיב משמעותי בדימוי היופי של נשים ואין זה מקרי. הפרסומות בטלוויזיה מראות לנו נשים מאושרות בעלות שיער שופע, מבריק ומלא (גם אם לא מדובר בפרסומת לתכשירי שיער) ולכן כמעט כל אישה שתאבד את שיער ראשה או שהוא יתחיל להתדלדל עלולה להרגיש כי הפגיעה אינה רק במראה החיצוני והאסתטי אלא גם בתחושת הנשיות הפנימית.

סיבות לנשירת שיער - מדוע גם נשים מקריחות?
בגופנו יש מנגנונים רבים העובדים במחזוריות וכך גם מנגנון צמיחת השיער. מחזור צמיחת השיער באדם נפרש על פני שלוש שנים במהלכן השערה צומחת, נכנסת למצב של מנוחה, נושרת ומאפשרת לזקיק (הנקרא גם שורש שערה) חדש לצאת ולהצמיח שערה חדשה. במצב נורמאלי, נמצאות כ- 90% מהשערות בשלב הצמיחה ועשרה האחוז הנותרות נמצאות בשלב המנוחה או הנשירה, כאשר האיזון מופר, או ששורש השערה נחלש, יותר שיערות נמצאות בשלב המנוחה והנשירה. בשלב זה חשות נשים בתופעה של נשירת שיער, הידלדלות ואף התקרחות.

הגורמים שעשויים לערער את האיזון במחזוריות השיער יכולים להיות הן חיצוניים והן פנימיים. בין הגורמים ניתן למנות חסרים תזונתיים, הפרעות בזרימת הדם לקרקפת, מחלות עור, חומרים כימיים שהשיער בא עימם במגע, לחצים נפשיים, שינויים הורמונאליים ועוד. גורם נוסף שעלול להביא לנשירת שיער אצל נשים הוא הריון, כאשר תופעת נשירת שיער לאחר לידה היא תופעה נפוצה ביותר.

סוגי התקרחות נשית

ישנם שלושה סוגי התקרחות נשיים- התקרחות של גיל המעבר, התקרחות גברית והתקרחות נשית. הסוג הראשון- התקרחות נשית בגיל המעבר מתאפיינת בנשירת שיער מכל הראש, כאשר הקודקוד הוא שנעשה הדליל ביותר. התקרחות נוספת, המכונה התקרחות גברית יכולה אף היא לפגוע בנשים. התקרחות זו מאופיינת באיבוד שיער בקו החיצוני של הראש, כאשר לרוב התקרחות גברית המופיעה אצל נשים אינה מחמירה לכדי קרחת מלאה.

התקרחות נשית היא הגורם האחרון שפוגע בשיערן של נשים. תופעת ההתקרחות הנשית מאופיינת בהידלדלות של השיער בחלקו העליון של הראש עד שניתן לראות דרכו את הקרקפת. נשים הסובלות מהתקרחות נשית אינן מאבדות את הקו החיצוני של השיער. התקרחות מסוג זה נפוצה בזמן ההיריון. 

טיפול נשירת שיער 
טיפול בנשירת שיער באמצעות השתלת שיער - הטיפול בנשירת שיער או התקרחות נשית יכול להיות הן באמצעות השתלת שיער והן באמצעות טיפולים אחרים. לרוב, בוחרות נשים לא לעבור השתלת שיער עקב מקרים של אי התאמות ודחיות של השתלים, ופונות לטיפולים בנשירת שיער אשר אינם פולשניים.

טיפול בנשירת שיער תכשירים - התכשירים השונים לטיפול בתופעת נשירת שיער כוללים בין היתר נטילת מינוקסי- תכשיר לטיפול מקומי בנשירת שיער והתקרחות המשווק כתמיסה המכילה מרכיב פעיל בשם Minoxidil, מרכיב אשר הוכח במחקרים קליניים מבוקרים כעוצר נשירה ומצמיח שיער. המינוקסי אושר לשימוש ללא מרשם רופא.

בנוסף לנטילת מינוקסי ישנן שיטות נוספות לטיפול בנשירת שיער לנשים כמו נטילת גלולות מסוג דיאנה, שיש הטוענים שהן עוצרות נשירה, שימוש במסרק לייזר המשחרר אנרגיות לייזר שאמורות לחדש את זרימת הדם אל זקיקי השיער באמצעות אנרגיית אור קרה וכן שימוש באבקת HSR לנשירת שיער, אבקה העשויה מקרטין, הנצמדת לשיער הקיים באמצעות חשמל סטטי ומעבה את מראהו.

טיפים טיפים טיפים - נשירת שיער
טיפים נוספים שמסייעים בשמירה על שיער בריא ומלא ואינם משלבים נטילה של תרופה או קניה של משחה או אבקה מתיחסים הן לשמירה על שיער נקי, משמע, הקפדה על חפיפה לפחות פעם ביומיים והן לעובדה כי מתיחה (בקוקו צמוד) וסירוק עודף של השיער מחלישים אותו. כמו כן בזמן החפיפה במקלחת אין צורך "לבלגן" את השיער אלא לעסות את השמפו בעדינות אל הקרקפת. בנוסף, במידה ואתן משתמשות במסכות או לחות אל תתנו לחומר לגעת בקרקפת עצמה, הוא חוסם את הנקבוביות.  

מי שסובלת מנשירת שיער יכולה לפנות לרופא עור ובהמשך לקבל הפנייה לבדיקה מדוע היא סובלת מנשירה. במידה והנשירה ממשיכה אל תזניחו אותה וטפלו במצב לפני שיחמיר.