שיטות ניתוח הסרת משקפיים

אילו שיטות הסרת משקפיים קיימות?

כיום, בזכות ההתפתחויות הטכנולוגיות, קיימות מספר שיטות שמאפשרות לבצע ניתוח הסרת משקפיים בלייזר. השיטות המובילות בעולם הסרת משקפיים הן: הסרת משקפיים בשיטת Epi-Lasik, הסרת משקפיים בשיטת PRK, שיטת אינטרלאסיק ושיטת הסרת משקפיים לאסק. לכל שיטת ניתוח יתרונות וחסרונות.

מחפש מידע אודות שיטות ניתוח הסרת משקפיים?
מלאו את הטופס המצורף וקליניקות נבחרות ייצרו איתכם קשר בתוך זמן קצר.
חבר בקופת חולים:
 כללית
 מכבי
 מאוחדת
 לאומית
 מאשר/ת שיועץ ניתוחים יצור עימי קשר ומסכים לתנאי השימוש.

ניתוח הסרת משקפיים בטכנולוגית Epi-Lasik
הטיפול בשיטה החדשנית, Epi-Lasik, נחשב לטיפול המתקדם, הבטיחותי והעדין מבין טיפולי הסרת משקפיים בלייזר. טיפול זה, בשל היותו עדין, מתאים גם למטופלים בעלי עיניים יבשות, בעלי קרניות דקות או בעלי סטייה גבוהה בראייה. עובדה זו הופכת אותו לשיטת הטיפול הנגישה ביותר עבור כלל האוכלוסיה, מאחר ושיטות הטיפול הנוספות, Lasek, Lasik ו-PRK אינן מאפשרות לאותו פלח באוכלוסיה שהוזכר קודם לכן לעבור את הניתוח.

במסגרת ניתוח הסרת משקפיים בשיטת Epi-Lasik מסירים באמצעות לייזר חלק זעיר מהאפיתל (שכבה בקרנית) ופותחים פתח לקרן הלייזר לעבור על העין לתקן אותה. בסיום מונחת על העין עדשת חבישה שקופה שמאפשרת לעין להחלים במהרה, תוך 48 שעות, מבלי שמגבילים את ראיית המטופל.

Prk- Photo Refractive Keratotomy
זוהי הדרך המסורתית להסרת משקפיים, שיטה שקיימת מאז שנת 1987. שיטה זו מתאימה לאלו שסובלים מקוצר ראייה, רוחק ראייה וצילנדרים (אסטיגמטיזם). בסוג זה של ניתוח הסרת משקפיים מרדימים את העין בהרדמה מקומית על ידי טיפות עיניים, מקלפים את השכבה החיצונית של הקרנית (הנקראת אפיתל) ולאחר מכן, משתמשים בקרני לייזר על מנת לעצב את הקרנית על ידי אידוי או שיוף.

עיצוב הקרנית נעשה לפי נתוני עיני המטופל שהוזנו מבעוד מועד למחשב. במהלך הניתוח, קרן הלייזר מעצבת את הקרנית במשך חצי דקה עד דקה בכל פעם, עם הפסקות. משך זמן ניתוח להסרת משקפיים בשיטה זו אורך בין 20 דקות לחצי שעה. בזמן הניתוח המטופלים שוכבים ומתבוננים בנקודות אור לפי הנחיות המנתחים. שיטת ניתוח זו להסרת משקפיים בלייזר היא פשוטה, אינה כוללת הליך כירורגי מסובך וכבר נוסתה בהצלחה על אלפי מטופלים בעולם. שיטת PRK להסרת משקפיים מתאימה בעיקר ללקויות ראייה ברמה קלה.

הסרת משקפיים בשיטת אינטרלאסיק (Intralasik)
במהלך הניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטת אינטרלאסיק דומה לשיטת ה-PRK, כיוון שגם כאן מבוצע במהלך הניתוח שינוי של צורת הקרנית. אולם, בשיטה זו מוסרת השכבה העליונה של הקרנית (בניגוד לשיטת PRK בה מקופלת השכבה החיצונית ואינה מוסרת לגמרי) וקרן הלייזר עוברת על השכבה הפנימית של הקרנית. באמצעות קרני הלייזר חותכים את השכבה החיצונית של הקרנית בכדי שתהיה גישה נוחה לשכבה הפנימית של העין. ברגע שמרימים את השכבה החיצונית פועלת קרן הלייזר. לאחר סיום הפעולה מחזירים את השכבה החיצונית שהורמה למקומה.

שיטה זו היא פיתוח של שיטת ה- Lasik, שהייתה נפוצה בעבר, שיטה במהלכה הייתה מורמת השכבה החיצונית של העין באמצעות סכין. כיום, כידוע, נעשה ההליך כולו בעזרת לייזר - שעושה עבודה מדויקת יותר ועם הרבה פחות תופעות לוואי.

שיטת לאסק aser-Assisted Sub-Epithelial Keratectomy -lasek
בעבר אנשים בעלי קרנית דקה וקצרי רואי עם מספר גבוהה לא יכלו לעבור ניתוחי לייזר להסרת משקפיים. אך מאז שפותחה שיטת לאסק גם אנשים אלו יכולים לשפר את איכות הראייה ולהסיר את המשקפיים בניתוח לייזר. בסוג זה של ניתוחי לייזר להסרת משקפיים מסירים את שכבת האפיתל- השכבה החיצונית הדקה של הקרנית בעזרץ סכין ולאחר מכן משנים את תצורת הקרנית על ידי קרני לייזר. בסיום ההליך מחזירים את שכבת האפיתל.

היתרון של סוג זה של ניתוח לייזר להסרת משקפיים, הוא במענה שהוא נותן לסובלים ממספרים גבוהים במשקפיים. החיסרון של שיטה זו הוא בהחלמה שהינה ממושכת. אחרי הניתוח להסרת המשקפיים בלייזר שכבת האפיתל חוזרת למצבה התקין. עד אז, לוקח כמה שבועות בהם, לעיתים, חשים באי נוחות בעין.

לסיכום, מגוון השיטות בהן ניתן לבצע ניתוח הסרת משקפיים בלייזר גדול יחסית לניתוחים אחרים ויכול להיות מבלבל. השיטות הרבות הן תוצאה של טכנולוגיה מתקדמת שבכל פעם משפרת עוד טיפה את ההליך. לרוב, כל מכון או קליניקה מתמחים בשיטה אחת או לכל היותר שתיים של הניתוח ואותן הם מציעים. מובן שבכל קליניקה יגדירו את השיטה שלהם כזו הטובה והמתקדמת ביותר, אך את זה ניתן לברר גם אצל גורמים חיצוניים (כמו חיפוש פשוט באינטרנט). מה שחשוב לבדוק הוא שאתם מתאימים לעבור את הניתוח בשיטה בה עובדים בקליניקה בה התעניינתם וכן שהמחיר והמקום נראים לכם. לא לכולם מתאימות לכל השיטות, כאשר לשיטות הסרת משקפיים המתקדמות ביותר מתאימים יותר אנשים.