פרופ' יאיר מורד

פרופ' יאיר מורד

מכון מאור - מומחים לרפואת עיניים

פרופ' יאיר מורד הוא מנהל מכון "מאור" - מכון מומחים לרפואת עיניים. במכון רופאי עיניים בכירים ומומחים, העוסקים במגוון תחומי טיפול דוגמת ניתוחי פזילה ופתיחת דרכי דמעות, טיפול בעין עצלה, רפואת עיניים לילדים, ניתוחי קטרקט וגלאוקומה, טיפול בבעיות רשתית ועוד. כל הרופאים שעובדים במכון מאור הינם מומחים בתחומם ומבטיחים לקהל הפונים טיפול איכותי ברמה הגבוהה ביותר. 


על פרופ' יאיר מורד
פרופ' יאיר מורד הינו רופא עיניים ומנתח בכיר. מכהן כיו"ר האיגוד הישראלי לרפואת עיניים לילדים ופזילה. מנהל את היחידה לרפואת עיניים לילדים ופזילה, במרכז הרפואי אסף הרופא. בנוסף, הינו פרופסור חבר בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב. 

פרופ' יאיר מורד הוא בוגר הטכניון, בי"ח שניידר, בי"ח אסף-הרופא ו- Hospital For Sick Children, Toronto, Canada.

פרופסור מורד הוא מנתח בכיר בעל ניסיון עשיר, הוא ביצע אלפי ניתוחים ויש לו ניסיון רב בתחומי הפזילה, דרכי הדמעות ובשאר ניתוחי העיניים בילדים ובמבוגרים.

תמונות 'לפני אחרי' - פרופ' יאיר מורד
פזילה מולדת - תמונות 'לפני אחרי' 
ניתוח פזילה במבוגרים - תמונות 'לפני אחרי'

ניתוח פזילה
פזילה נגרמת כאשר ישנו חוסר איזון בין 6 השרירים שמניעים את העין. ניתוח ל תיקון פזילה הוא ניתוח במהלכו המנתח מחליש או מחזק את השרירים בכדי ליצור איזון מחדש בין העיניים ולתקן את הפזילה.

פרופסור יאיר מורד מבצע את ניתוח פזילה תוך שימוש בשיטה חדשנית המעלה את אחוזי ההצלחה של הניתוח: "שיטת תפרי התאמה". במסגרת שיטה זו כאשר ממקמים את השריר מחדש לצורך יצירת איזון, תופרים את השריר באמצעות תפר ייחודי הניתן לפתיחה ומיקום מחדש. לאחר שהשריר נתפר מעירים את החולה ובודקים את מצב הפזילה. במידה והפזילה עודנה נראית מרפים או מחזקים את התפרים עד שהפזילה מתוקנת.

שיטה זו מעלה את אחוזי הצלחת הניתוח ב-10 אחוזים נוספים.

ניתוח פזילה המבוצע בילדים מתקיים תחת הרדמה כללית, בעוד ניתוח לתיקון פזילה המבוצע במבוגרים יכול להתקיים תחת הרדמה כללית או מקומית בהתאם לבקשת המטופל ושיקול דעתו של הרופא.

ההחלמה מניתוח לתיקון פזילה נחשבת קלה ופשוטה ומרבית המטופלים חוזרים לשגרת יומם כבר יומיים שלושה אחריו. במשך שבועיים יש לטפל בעין באמצעות טיפות עיניים ולאחר שלושה שבועות כבר לא רואים סימנים לניתוח.

אחרי ניתוח לתיקון פזילה
סיכויי ההצלחה לניתוח פזילה גבוהים מאד והשיטות החדשות מעלות אותם עוד יותר. עם זאת ישנם כ- 10 אחוזים להישארותה של פזילה קטנה ובלתי מורגשת גם לאחר הניתוח. במידה והפזילה בכל זאת מורגשת ומפריעה אין בעיה לעבור ניתוח נוסף.

ניתוח פזילה בדרך כלל אינו מסכן את הראייה והטיפול בעין לאחר הניתוח מסתכם על פי רוב בטיפות עיניים.

*פזילה אצל מבוגרים - הסבר וסרטון מפי פרופ' יאיר מורד
*סיבות לפזילה


פתיחת דרכי הדמעות
חסימת דרכי דמעות היא תופעה נפוצה המופיעה אצל תינוקות רבים כבר לאחר הלידה. סימני החסימה הם הפרשה מוגלתית ודמעת, זאת בשל הצרות צינור הדמעות.

אחד מכל 15 תינוקות סובל מהצרות או חסימה של אחד מצינורות הניקוז של הדמעות, אשר ממוקמים בקצה העפעף העליון התחתון ותפקידם לנקז את הדמעות לאחר שהרטיבו את העין. בעקבות החסימה הדמעות אינן מתנקזות ולכן נוזלות מהעין כאילו ללא סיבה. בנוסף, הצטברות הדמעות בשק הדמעות משמשת קרקע פוריה לחיידקים הגורמים לדלקת ומוגלה.

טיפול בחסימת דרכי דמעות
מרבית התינוקות הסובלים מהבעיה מחלימים ממנה באופן טבעי כאשר החסימה נפתחת עם גדילתם. לכן, בשלב הראשון מומלץ להתאזר בסבלונות ולנקות את העפעפיים עם צמר גפן טבול במים פושרים, בעזרת מגבונים, ובמידת הצורך לטפטף טיפות עיניים אנטיביוטיות.

במידה והחסימה אינה משתחררת עד גיל מספר חודשים, ניתן לנסות לפתוח אותה על ידי לחיצה באזור שק הדמעות, לחיצה המבוצעת על ידי רופא. חסימה שאינה נפתחת עד גיל 10-12 חודשים ככל הנראה כבר לא תיפתח לבד והיא מצריכה טיפול פתיחת דרכי הדמעות.

ביצוע פתיחת דרכי דמעות
פתיחת צינור הדמעות מבוצעת בחדר ניתוח בזמן שהתינוק מורדם, בדרך כלל עם מסכה בלבד.
לפתיחת צינור הדמעות שתי שיטות:

1. החדרת צינורית מתכת זעירה הפותחת את דרכי הדמעות עד לאף. לאחר שהוחדרה בודק המנתח כי הצינור אכן פתוח על ידי הזרמת נוזל בצינור וצפייה באופן נזילתו. לשיטה זו כ- 85% הצלחה בתינוקות עד גיל שנה וחצי.

2. בלון קטטר להרחבת דרכי דמעות - החדרת צינורית מתכת עליה מורכבת בלונית אשר מנופחת על ידי המנתח ומרחיבה את צינור הדמעות, בדומה לצינתור. לשיטה זו כ- 95% הצלחה בכל גיל.

הטיפול כמעט ואינו כולל סיכונים.