טיפול בנחירות

נחירות - ידע כללי, טיפול ומניעה

קרוב ל- 50% מהאוכלוסייה סובלים מנחירות, אחוז ניכר מהסובלים אפילו לא יודעים את זה או לחילופין לא מודים בזה. גברים מועדים לנחירות יותר מנשים ובני 30 עד 40 סובלים מנחירות יותר מקבוצות הגיל האחרות. השמנת יתר וצינון עשויים גם הם להגביר נחירות. נחירות יכולות בעיה זמנית או כרונית. אחד מכל שבעה נוחרים סובל מתופעה הנקראת - דום נשימה חסימתי. אלו היו מספר עובדות על נחירות, רוצים לדעת עוד? כדאי שתקדישו כמה דקות לקריאת מאמר זה!

מחפש מידע אודות טיפול בנחירות?
מלאו את הטופס המצורף וקליניקות נבחרות ייצרו איתכם קשר בתוך זמן קצר.
חבר בקופת חולים:
 כללית
 מכבי
 מאוחדת
 לאומית
 מאשר/ת שיועץ ניתוחים יצור עימי קשר ומסכים לתנאי השימוש.

מה גורם לנחירות?
נחירות הן תופעה אשר מתבטאת בהפקת רעש בעקבות פעולת הנשימה בזמן השינה. לנחירות ישנן דרגות חומרה שונות אשר תלויות בעיקר בסיבה לנחירות. נחירה קלה נגרמת לרוב בגלל עייפות ואינה מפריעה לסביבה או לנוחר, נחירה בדרגת החומרה הגבוהה ביותר עשויה להגיע לעוצמה של עד 55 דציבלים!

הנחירות נשמעות מאחר ובזמן השינה דרכי הנשימה באזור הלוע והגרון נעשות צרות מאוד, הסיבות להיצרות הינן רבות, לדוגמה: חיך רפוי, צוואר קצר ושמן, שקדים מוגדלים, חסימה באף, לשון גדולה ועוד.

אם אתם חושבים שאתם סובלים מנחירות או שבני הזוג שלכם טוענים שאתם נוחרים כדאי לאבחן את הבעיה בכדי לוודא שלא מדובר בבעיה רפואית מסוכנת כמו דום נשימה. האבחון נעשה על ידי רופא אף אוזן גרון וכרוך לעיתים בבדיקה במעבדת שינה. ביקור במעבדות שינה כולל בילוי של לילה שלם במעבדה במהלכו נלקחים מדדים רבים של המטופל בזמן השינה שלו.

בעיה רפואית או סתם מטרד?
התשובה לשאלה זו הינה גם וגם. מחד, נחירות יכולות להוות סממן לבעיה רפואית רצינית, מאידך גיסה הן יכולות להיות מטרד בלבד, זמני או כרוני, אשר לעיתים אין אפילו צורך אמיתי לטפל בו.

נחירות יכולות לפגוע מאוד באיכות שנתם של שני בני הזוג ובכך עשויות ליצור אצל שניהם בעיות נלוות כמו לחץ דם גבוה וירידה בקצב הלב. נחירות בדרגת חומרה גבוהה יוצרות מחסור כרוני בשינה אצל הנוחר ולעיתים גם אצל בן הזוג ועשויות להביא לעצבנות, בעיות ריכוז, דיכאון ועייפות.

במקרים חמורים ביותר בהם עוצמת הנחירות מגיעה לדרגה הגבוהה ביותר ועוצמתן 55 דציבלים לערך, בן הזוג חייב לישון עם אטמי אוזניים כדי למנוע פגיעה ממשית באחוזי השמיעה שלו.

האם ניתן למנוע נחירות ללא התערבות טיפולית?
האפשרות למניעה תלויה בגורם לנחירות. אם לדוגמה, מדובר בנחירות הנגרמות בשל השמנת יתר, הרזיה תפתור את הבעיה. אם מדובר בהיצרות דרכי הנשימה ניתן לנסות לפתור את הבעיה בעזרת כרית אורטופדית או מגבת מגולגלת אשר מגביהה את הצוואר ביחס ליתר הגוף ומקלה על הנשימה. כמו כן ניתן לנסות להימנע משינה על הגב או על הצד ולראות אם זה פותר את הבעיה. אם כל אלו לא עוזרים אולי כדאי לחפש פתרון מקצועי יותר...

טיפולים ופתרונות לבעיית הנחירות
ישנם טיפולים רבים ומגוונים לבעיית הנחירות, חלקם חיצוניים וקלים לתפעול וחלקם מורכבים יותר וכוללים התערבות כירורגית. כעת נציין חלק מהטיפולים המובלים בתחום טיפול בנחירות.

דוגמאות לטיפולים:
מסכת אוויר בלחץ חיובי
מדבקות חד פעמיות להרחבת נחיריים
גלי רדיו לכיווץ רקמות החיך האף והענבל
ניתוח פלסטי של החיך הרך והענבל
ניתוח אף ליישור מחיצות ותיקון מעברי אוויר
ניתוח לייזר לטיפול בחיך ובדרכי הנשימה
טיפול לנחירות שמקורן בצינון
טיפול טבעי - רפואה אלטרנטיבית