טיפול בוטוקס נגד דיכאון

מחקרים על טיפולי בוטוקס

בשנים האחרונות החלו להתייחס לבוטוקס כחומר המשפיע לא רק על מראה האדם אלא גם על מצב רוחו. מספר מחקרים בחנו את השפעת הבוטוקס, או יותר נכון את השפעת טיפול הזרקת בוטוקס למילוי קמטים על מצבו הרגשי ונפשי של המטופל. התוצאות מפתיעות.
מחפש מידע אודות טיפול בוטוקס נגד דיכאון?
מלאו את הטופס המצורף וקליניקות נבחרות ייצרו איתכם קשר בתוך זמן קצר.
חבר בקופת חולים:
 כללית
 מכבי
 מאוחדת
 לאומית
 מאשר/ת שיועץ ניתוחים יצור עימי קשר ומסכים לתנאי השימוש.
בוטוקס משפיע על מצב הרוח 
מחקר חדשני החליט לבחון האם לטיפול בוטוקס יש השפעה על מצב רוחו של המטופל. מהלך המחקר התבסס על הקשר שבין הבעת הפנים לתחושה הפנימית שלנו כפי שהמוח מפרש אותה וכן על תגובות הסביבה לאחר טיפול הבוטוקס.

באופן כללי כל אדם בעולם מסוגל לייצר באמצעות פניו מגוון רחב של רגשות בהן כעס, שמחה, דאגה, הפתעה, פחד ועוד. הבעות פנים אלו הן אוניברסליות ומולדות, משמע אדם הולנדי יוכל לזהות אותן על פניו של אדם סיני או אפריקאי ללא בעיה וללא קשר לשפה המדוברת ולתרבות בה גדלו.

במחקרים מוקדמים נמצא שהבעת פנינו משפיעה על רגשותינו והמוח ניזון מההבעה שלנו על מנת לאותת לנו מה אנו חשים. כך, במחקר בו נתנו לאנשים להחזיק עיפרון בפה, באופן שנוצר מעין חיוך מזוייף נמצא שלמרות שחיוך שנוצר היה המכני, עדיין דיווחי האנשים העידו על כך שבסיום המחקר חשו שמחים יותר מאשר בתחילתו, וזאת גם בהשוואה לקבוצת ביקורת אשר יצרה הבעה שונה עם הפה.

באותו אופן מאמינים החוקרים שהבוטוקס יכול להשפיע על מצב רוחו של האדם שעבר טיפול. הזרקת בוטוקס מרפה את שרירי הפנים ומקנה הבעה רגועה ונעימה. לדעת החוקרים הבעה זו, גם אם היא אינה מתוכננת משפיעה על המוח אשר מבין כי האדם נינוח ורגוע ובתגובה מאותת לו את תחושה זו. 

לאחר טיפול בוטוקס כמעט ואין קמטי הבעה של זעף מה שנותן תחושה מתמשכת של רוגע. בהקשר לכך ישנה השערה נוספת לגבי השפעת הבוטוקס על מצב הרוח, השערה הנקשרת לסביבה בה אנו חיים ולתגובות שמקבל האדם שעבר טיפול מהאנשים הסובבים אותו. לפי תיאוריה זו, הבוטוקס, שמביא למראה פנים רגוע, נעים וצעיר, גרור תגובות אוהדות מהסביבה ומעלה את ביטחונו העצמי של המטופל מה שכמובן מביא למצב רוח מרומם.

בכל אופן ניכר מהמחקר שלטיפול בוטוקס יש השפעה חיובית על מצב הרוח של האדם. 

טיפול בוטוקס נגד דיכאון
מחקר חדש שפורסם בבריטניה הגדיל לעשות ובחן את האפקט שיש לבוטוקס על אנשים הסובלים מדיכאון כרוני. המחקר קבע כי מטופלים אשר סבלו מדיכאון כרוני חשו לאחר הטיפול במצב רוח מרומם ואפשר היה להגיד שהבוטוקס החליף בעבורם את הפרוזק.

מחקר נוסף באותו נושא שנערך באוניברסיטת באזל בשוויץ על ידי פסיכאטרים מצא שהפידבק העצבי שמתקבל במוח משרירי הפנים גורם לשימור ולהיווצרות של רגשות. במחקר זה קבוצת נבדקים קיבלה הזרקת בוטוקס בפנים, באופן מבוקר, כאשר לאחר הטיפול החלה לדווח על ירידה של 47% בממוצע מתסמיני הדיכאון הכרוני שסבלה ממנו, וזאת לעומת קבוצת ביקורת שקבלה זריקות פלסבו (ללא מרכיב פעיל) ודיווחה על ירידה של 8% בלבד בתסמינים.