הכנות לניתוח הגדלת חזה

כל מה שצריך לדעת לפני ניתוח הגדלת חזה

נגמרו ההתלבטויות והחלטת לעבור ניתוח הגדלת חזה. כעת הזמן לברר מהן ההכנות שיש לעשות לפני הניתוח וכיצד ניתן להתכונן אליו בדרך הטובה ביותר, הן מבחינה פיזית (הכנה לניתוח, להחלמה ומה צריך לקנות) והן נפשית (התמודדות עם ההחלמה עצמה, המראה החדש ועם תגובות הסביבה).

מחפש מידע אודות הכנות לניתוח הגדלת חזה?
מלאו את הטופס המצורף וקליניקות נבחרות ייצרו איתכם קשר בתוך זמן קצר.
חבר בקופת חולים:
 כללית
 מכבי
 מאוחדת
 לאומית
 מאשר/ת שיועץ ניתוחים יצור עימי קשר ומסכים לתנאי השימוש.

ניתוח הגדלת חזה
ניתוח הגדלת חזה הוא ניתוח פלסטי במהלכו מחדירים לחזה שתלים שמגדילים את נפחו ומקנים לו מראה גדול יותר, שופע ונשי. את גודל השתל וצורתו בוחרת המטופלת במסגרת שיחת היעוץ עם המנתח הפלסטי.

הכנות לניתוח הגדלת חזה
הדבר הראשון שיש לעשות כאשר מעוניינים לעבור ניתוח הגדלת חזה הוא לקבוע פגישת ייעוץ עם המנתח הפלסטי בו בחרת. המנתח, טרם הניתוח, יבצע בדיקה של השד, יתאם איתך ציפיות לגבי תוצאות הניתוח ויסביר לך מה כולל ההליך הכירורגי: כיצד הוא מתבצע, איך להתכונן אליו, ומהם הסיכונים הכרוכים בו. במסגרת הפגישה יבדוק הרופא המנתח האם החזה זקוף דיו ואם אין צורך בביצוע ניתוח הרמת חזה בנוסף להגדלת החזה. כמו כן, יבצע הרופא בדיקה כללית וישלח אותך לביצוע בדיקות נוספות בהן בדיקת דם, בדיקה של כירורג שד ולעיתים אף בדיקות ממוגרפיה, א.ק.ג ולב.

ישנן מי שקובעות פגישה עם מספר מנתחים פלסטיים על מנת להחליט אצל מי מהם הן מעוניינות לעבור את הניתוח. הבחירה מסתמכת על אלמנטים דוגמת ניסיון המנתח, היחס האישי והכימיה שנוצרה, מחיר הניתוח ועוד. קביעה של מספר פגישות ובדיקת השטח לפני קבלת החלטה מקובלת מאד בתחום זה.

לאחר קבלת החלטה על המנתח הפלסטי הרצוי תתקיים פגישה במהלכה תקבעי עימו היכן יהיה אזור החתך דרכו יוכנסו השתלים. חשיבות של החלטה זו מראש נובעת מכך שאיזור החתך הוא למעשה האזור בו תשאר צלקת, והוא יכול להיות במספר מקומות על השד, לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות. בכל אופן אל תסכימי לבצע ניתוח הגדלת חזה אם אינך שלמה עם ההחלטה לגבי מיקום החתך.

את שתל הסיליקון להגדלת חזה ניתן להכניס לשד ממספר מקומות:
גבול הפטמה -
בשיטה זו המנתח חותך מסביב לעטרה, במקום בו צבע העור משתנה ודרך חתך זה מחדיר את השתל.
יתרון: בדרך זו הצלקת כמעט ומוסתרת לגמרי בשל הבדלי הצבע הטבעיים בין הפטמה לשד, וכן בגלל שבגדי ים וחזיות מסתירים אותה תמיד.
חיסרון: לעיתים הצלקת אינה מתרפאת יפה באזור זה.

בית השחי -
יתרונות: מיקום הצלקת אינו על השד עצמו, החתך רחוק מהשד ומהשתל מה שמונע מהצלקת להיפתח. כמו כן זהו אזור בו לאחר כמה חודשים הצלקת כמעט ואינה נראית. 
חסרון: בכדי לעבוד בצורה זו על המנתח להיות בעל ידע אנטומי, רמה כירורגית גבוהה וכמובן עליו להכיר את השיטה, אחרת התוצאה אינה סימטרית.

הקפל התת- שדי -
הקפל התת שדי הוא נקודת הקפל התחתונה של השד, מקום מוסתר באופן יחסי. שיטה זו להגדלת חזה היא הפופולארית ביותר.
חסרונות: לשיטה שני חסרונות - לעיתים רואים את הצלקת (למשל כאשר האשה שוכבת על הגב) והשני הוא שהשתל עצמו "יושב" על הצלקת, ובמקרים של זיהום או פתיחה של הצלקת הוא עלול להציץ ולהיראות דרכה.

ניתוח הגדלת חזה - מה קורה לפני ובזמן ההרדמה?
יום לפני הניתוח עלייך להקפיד על צום מלא, ללא שתיה, ולניתוח עצמו עליך להגיע עם חולצה נוחה ורחבה (עדיף עם כפתורים מלפנים, על מנת שלא תצטרכי להרים את הידיים ותהיה גישה נוחה לחזה) ועם חזיית ספורט שמותאמת למידותיו של החזה שיתקבל לאחר הניתוח (במידה ונתבקשת להביא). 

רגע לפני שתכנסי לניתוח ולאחר שתתני את הסכמתך יצלם אותך המנתח הפלסטי לתמונת 'לפני' ויסמן על גופך בעזרת טוש את המיקום העתידי של החתך, כפי שהוסכם מראש. לאחר הניתוח ובסיום תהליך ההחלמה תוכלי לסיים את ה"בוק" עם תמונת 'אחרי'. 

ניתוח הגדלת חזה, כמו ניתוחים פלסטיים נוספים, מתבצע תחת הרדמה מלאה. בתחילה מקבלת המנותחת אנטיביוטיקה לוריד, מחשש לזיהום ולאחר מכן מבצע המנתח את החתך במקום שנקבע ומפריד בין הרקמות ליצירת כיס לתוכו יכניס את שתל הסיליקון. לאחר מיקום שני השתלים ובדיקה כי החזה סימטרי, מקבעים את ההשתלה ותופרים את החתך. החזה נחבש בבחבישת לחץ, או בחזיית לחץ מותאמת אישית שמחזיקה היטב את החזה. החבישה הכפולה מפסיקה את הדימום ומסייעת בקיבוע השתל. משך הניתוח הוא בין 40 דקות לשעה וחצי.

בסיום הניתוח ולאחר שעות ההתאוששות יכולה המטופלת לשוב לביתה. מטופלות שיחושו חוסר ביטחון או שההתאוששות שלהן איטית יישארו באשפוז. תהליך ההחלמה מניתוח הגדלת חזה מחולק לשתי תקופות, הימים הראשונים לאחר הניתוח בהם החזה עודנו חבוש, והשבועות עד החודשים שלאחר הניתוח בהם מחלים העור והחזה מקבל את צורתו הסופית.

ההחלמה מניתוח הגדלת חזה אינה פשוטה, אך בו בזמן גם אינה נחשבת לקשה במיוחד. במידה ויש למטופלת תמיכה כאשר היא חוזרת לביתה, וההחלטה על מעבר הניתוח נעשתה תוך מחשבה על כלל האלמנטים הכרוכים בו, הפיזים והנפשיים, כך שהמטופלת התכוננה לכל, ההחלמה עוברת מהר יחסית ובמבט לאחור היא שווה את המאמץ.