עדשות פרימיום

הטרנד החדש בניתוחי קטרקט

חידושים בתחום ניתוחי הראייה מאפשרים היום למטופלי קטרקט להיפטר לא רק מהעכירות שכיסתה את העין אלא גם מהמשקפיים - עדשות פרימיום מוליטיפוקל הן הדבר הבא!
מחפש מידע אודות עדשות פרימיום?
מלאו את הטופס המצורף וקליניקות נבחרות ייצרו איתכם קשר בתוך זמן קצר.
חבר בקופת חולים:
 כללית
 מכבי
 מאוחדת
 לאומית
 מאשר/ת שיועץ ניתוחים יצור עימי קשר ומסכים לתנאי השימוש.
מהן עדשות פרימיום מולטיפוקל?
נתחיל מהבנת העין - במהלך היום האדם הממוצע עובר בין התמקדות בעצמים קרובים לרחוקים אלפי פעמים ביום (מהמחשב לחלון שממול, מהספר לטלויזיה, מהנייד להמשך הרחוב...). היכולת של העין להתמקד בעצמים במרחקים שונים ולשנות את המיקוד בן הרף מכונה אקומודציה. עם העליה בגיל יכולת האקומודציה יורדת ויותר אנשים זקוקים למשקפיים על מנת להעביר את המיקוד למרחקים שונים.

עדשות מולטיפוקל מעוצבות כמשקפי מולטיפוקל פנימיים ומאפשרות למטופל, אצלו הן הושתלו, להתמקד בעצמים שונים במרחקים שונים ללא בעיות. איכות הראיה שמאפשרות העדשות היא גבוהה ביותר.

עדשות פרימיום וקטרקט
קטרקט (ירוד) היא מחלה בה מופיעה עכירות על רשתית העין הגורמת לירידה משמעותית באיכות הראייה ובמיקוד בעצמים שונים. ניתוח קטרקט קלאסי הוא ניתוח במהלכו מחליפים את הרשתית העכורה ברשתית מלאכותית המאפשרת ראייה חדה ובהירה. אולם, הרשתית המקורית היא זו שהייתה אחראית על האקומודציה (השינוי במיקוד בהתאם למרחק אליו מתבוננים) וזו המלאכותית מאפשרת התמקדות בטווח אחד בלבד - קרוב או רחוק.

מכאן, שמי שעבר ניתוח קטרקט קלאסי אומנם נפטר מהעכירות שכסתה את העין, אולם היה מחוייב להשתמש במשקפיים לאחר הניתוח לצורך העברת הראייה למרחקים שונים באופן ממוקד, דבר שהעדשה החדשה לא מאפשרת לעשות.

עדשות פרימיום מולטיפוקל הן שתלי עדשות חדשים ויחודיים המאפשרים למטופלים לראות באופן חד וממוקד בכל הטווחים גם לאחר ניתוח קטרקט. מטופלים שבמסגרת ניתוח הסרת קטרקט הושתלו להם עדשות פרימיום יוכלו להינות מאיכות ראייה גבוהה וזאת ללא הרכבת משקפיים.

ניתוח קטרקט והשתלת עדשות פרימיום
הליך ניתוח קטרקט בו מושתלות עדשות פרימיום זהה מבחינה טכנולוגית לניתוח קטרקט הקלאסי.

במסגרת הניתוח עושה הרופא שימוש בשיטה החדשנית ביותר תוך שימוש במכשיר PHACO שהורס ושואב על ידי גלי סונאר את מרכז הקטרקט ולאחר מכן מסיר את העדשה הטבעית בעדינות רבה. בהמשך משתיל הרופא את עדשת הפרימיום שנבחרה על ידי המטופל והותאמה לו.

התאמה
ישנם מטופלים להם השתלת עדשות פרימיום אינה מתאימה, דוגמת אנשים הסובלים מניוון הרשתית, גלאוקומה, רטינופתיה סכאתית ומחלות עיניות נוספות. כמו כן, מי שסובל מצילינד גבוה או נמוך לא יגיב היטב להשתלת עדשת פרימיום.

בנוסף, יש לדעת שהעדשות אינן נכללות בסל הבריאות ועל המטופל לממן את עלותן מכיסו.

סוגי עדשות פרימיום
מספר סוגי עדשות פרימיום הקיים בשוק גדול, מה שמאפשר להתאים לכל מטופל את הסוג האידיאלי עבורו. שלושת הסוגים המובילים הם:
עדשות אקומדטיביות (accommodation lenses)
עדשות אלו, בדומה לעדשת העין הטבעית מסוגלות לזוז ולשנות את צורתן על מנת להתאים את עצמן למרחק הראייה הנדרש. עדשות אלו מחקות את פעולת שרירי העין בעת התזוזה ומתפקדות באופן אופטימאלי.

עדשות מולטיפוקליות
בעדשות אלו ממש כמו במשקפי מולטיפוקל יש אזורים שונים האחראים על מיקוד הראיה למרחקים שונים. נהוג לשלב בין שני סוגי עדשות בזמן הניתוח (אחת בכל עין) על מנת להשיג את כל טווח המרחקים. את ההתאמה מבצע כמובן רופא העיניים לאחר תיאום ציפיות מול המטופל.

עדשות אקומדטיביות דו-אופטיות (dual-optic accommodating lenses)
סוג עדשות זה משלב בין עדשות אקומודטיביות לבין עדשות מולטיפוקליות.