ריח רע מהפה

פתרונות לבעיה

ריח רע מהפה או בשמו הרפואי הליטוזיס הוא מצב ממנו סובלים בין 90 ל- 100 מיליון אנשים ברחבי העולם בעיקר בין הגילאים 35-45. התופעה, אשר נחשבת לאחת מהפחות נעימות, נגרמת ממגוון סיבות שהעיקרית שבהן היא שמירה לקויה על היגיינת הפה. הפתרונות לבעיית ריח רע מהפה תלויים באופי הבעיה הגורמת לריח מלכתחילה.

מחפש מידע אודות ריח רע מהפה?
מלאו את הטופס המצורף וקליניקות נבחרות ייצרו איתכם קשר בתוך זמן קצר.
חבר בקופת חולים:
 כללית
 מכבי
 מאוחדת
 לאומית
 מאשר/ת שיועץ ניתוחים יצור עימי קשר ומסכים לתנאי השימוש.

דרכים לטיפול בריח רע מהפה
הדרכים לטיפול בריח רע מהפה קשורות ישירות לבעיה היוצרת את אותו ריח פה רע. לרוב הבעיה נעוצה בהיגיינה לקויה של אחד מהאברים הנמצאים בחלל הפה ואז הטיפול בבעיה נחשב לפשוט יחסית ומבוסס בעיקרו על שמירת ניקיונו של אותו האיבר ומניעה של הצטברות חיידקים.

שיטות לטיפול בריח פה:
שיניים - הטיפול בהיגיינת שיניים אינו טיפול חדש ומיוחד והוא כולל הקפדה על חוקי ההיגיינה הידועים לכולם- צחצוח שיניים באופן קבוע, לפחות פעמיים ביום, שימוש תדיר בחוט דנטאלי, שטיפות פה המכילות שמן ומרחיקות חיידקים מחלל הפה, וכמובן ביקור שגרתי אצל רופא השיניים והשיננית. שימוש נכון במברשת השיניים ובחוט הדנטאלי יביאו להפחתה משמעותית בשאריות מזון ואבנית והביקורים השגרתיים במרפאת השיניים ימנעו התפתחות של מחלת העששת, מחלת חניכיים ועוד.

רוק - כאשר הפה שלנו יבש ולמעשה אין בו רוק, יכול להיווצר ריח רע מהפה כתוצאה מניקוז של בקטריות ושאריות מזון. בכדי למנוע מצב זה ניתן:
* ללעוס מסטיק ללא סוכר אשר מטרתו העיקרית היא להגביר ולעודד את זרימת הרוק ולמנוע התייבשות בפה.
* להימנע מעישון ומשתיית משקאות אלכוהוליים הגורמים לייבוש רוק.
* במידה והיובש בפה נוצר כתגובת לוואי לתרופה שלוקח האדם ניתן לברר האם קיימות תרופות חלופיות שלא גורמות לתופעה.

חניכיים - ריח רע מהפה יכול לנבוע כתוצאה מהיגיינת חניכיים לקויה. שמירה על החניכיים בריאות יכולה למנוע דלקת חניכיים ואת הריח הרע.
* בעת צחצוח השיניים הברישו בעדינות גם את החניכיים, מלמעלה כלפי מטה.
* השתמשו בחוט דנטאלי ושטיפת פה ללא אלכוהול ובכך מנעו הצטברות פלאק וחיידקים בחיבור בין השיניים לחניכיים.
* וכמובן ביקור שגרתי במרפאת השיניים תשמור על בריאות החניכיים.

לשון -  הלשון יכולה לשמש מצע נוח להצטברות חיידקים בעיקר בחלקה האחורי ובין חריצי הלשון. ניקוי הלשון יכול לסייע במניעת ריח רע מהפה וטעם מר.  
* ניקוי תדיר של הלשון באמצעות מברשת לשון או משטח לשון ימנע הצטברות בקטריות, ליחה ושאריות מזון באחורית הלשון.
* מומלץ לאכול מזונות קשים וגסים (דוגמת תפוח) שלמעשה מקרצפים את הלשון בבוקר ומורידים ממנה את רובד החיידקים.

שקדים - גם בשקדים יכולים להיתקע שאריות מזון, להירקב שם ולהעלות ריח רע. הפתרון הוא ניקוי השקדים באמצעות במקל העץ פשוט המשמש בדרך כלל למשטח גרון. בעזרת המקל דוחפים את בשקדים מעלה ומשחררים את השאריות התקועות. כאשר הבעיה חוזרת על עצמה ישנם אנשים המבקשים לעבור ניתוח הסרת שקדים.

פתרונות נוספים לטיפול בבעיית ריח רע מהפה
כעת לאחר שעברנו על פתרונות לריח רע מהפה מבעיות הנובעות מהיגיינה לקויה של חלל הפה נסקור בקצרה פתרונות לבעיות נוספות היוצרות ריח פה לא נעים. הבעיה הראשונה שנציין היא פטרת בפה או בעיה הורמונאלית מהן יכולים לנבוע ריחות רעים. הטיפול בבעיות אלו הוא טיפול תרופתי-  אנטיביוטי או הורמונאלי. הבעיה השנייה שרבים נתקלים בה היא ריח רע מהפה עקב פירוק מזונות היוצר גזים. את הבעיה הזו ניתן לאבחן והפתרון הטוב ביותר עבורה הוא פשוט להימנע מאכילה של אותם המזונות.

טיפולים אלטרנטיביים שונים היכולים לעזור גם הם במניעת ריח רע מפה כוללים לעיסה של צמחי מרפא כגון אלפלפה ופטרוזיליה המכילים כמות רבה של כלורופיל, חומר המנקה את מערכת הדם והמעיים ובכך גם מסייע במניעת ריח רע. לעיסת צמחי מרפא אלו יכולה לסייע גם אם מקור הבעיה הוא בחלל הפה עצמו. המלצות נוספות מתייחסות לשתיית חליטות צמחים דוגמת מרווה, רוזמרין ומנטה, בין פעמיים לשלוש ביום.

תוספי מזון אשר נטילתם יכולה לעזור הם קו-אנזיםQ10  אשר מסייע במניעת דלקות חניכיים, וויטמין E שמגן על החניכיים כאשר ממסים אותו בתמיסה אותה בולעים פעם ביום. אנו בכל מקרה ממליצים להתייעץ ברופא טרם נטילת כל כדור שהוא.