מניעת עששת

כיצד ניתן למנוע את מחלת העששת?

עששת נגרמת מהצטברות של חיידקים על השן. חיידקים אלו מפרישים חומר אשר פוגע בציפוי השן ובתוך השן עצמה. העששת פוגעת בעיקר בשיניים של ילדים והיא נחשבת לאחת המחלות הנפוצות ביותר. ישנן שתי דרכים עיקריות שבהן ניתן למנוע עששת. הדרך הראשונה מתמקדת בשמירה על היגיינת הפה ואילו הדרך השנייה למניעת עששת מתמקדת במה שאנחנו מכניסים לפה - האוכל שלנו.
מחפש מידע אודות מניעת עששת?
מלאו את הטופס המצורף וקליניקות נבחרות ייצרו איתכם קשר בתוך זמן קצר.
חבר בקופת חולים:
 כללית
 מכבי
 מאוחדת
 לאומית
 מאשר/ת שיועץ ניתוחים יצור עימי קשר ומסכים לתנאי השימוש.
צחצוח שיניים עוזר במניעת עששת
עוד מהגן אנו לומדים על חשיבות צחצוח שיניים למניעת עששת אך לעיתים אנו לא מפנימים את חשיבות הנושא עד שמגיעה העששת ואיתם הכאבים. צחצוח שיניים מסיר את שאריות האוכל מהן ניזונים החיידקים ומעשיר את שינינו בפלואוריד- חומר העוזר בתחזוקת ציפוי השן. לכן, לא משנה באיזה גיל אנחנו, צחצוח שיניים הוא דבר הכרחי לבריאות השיניים.

מניעת עששת אצל ילדים
אולי אתם צחצחני שיניים הדוקים אך לרוע המזל ילדיכם לא ירשו את התכונה המבורכת הזאת והם מסתכנים בעששת. לכן, מומלץ להקנות לילדים הרגלי צחצוח שיניים עוד מגיל צעיר. לעיתים, הסברים על עששת הכוללים תיאורים על מכשפת השיניים זוללת הממתקים בעלת השיניים הרקובות או על המסיבות של קריוס ובקטוס יכולים לגרום לילדכם לצחצח שיניים לזמן מה ולעזור במניעת עששת, אך לעיתים אין זה מספיק בכדי לקבע הרגל של צחצוח שיניים מונע עששת על בסיס קבוע.

הדרך הטובה להקנות הרגלי צחצוח שיניים מונעי עששת לילדים היא בהצגת צחצוח השיניים כדבר כיפי שעושים יחדיו. אפשר לעשות טקס קבוע בערב ובבוקר עם הילדים, כאשר בנוסף למילוי השיניים במשחת שיניים מלאו את הפעילות המשותפת בחיוכים ופרגון על העצמאות של הילד ועל האחריות.

מניעת עששת דרך תזונה
בנוסף להקניית הרגלי צחצוח שיניים, הרגלי תזונה נכונים יכולים לתרום למניעת עששת במידה ניכרת. החיידקים אשר יוצרים את העששת הופכים את הפחמימות במזון בפה לחומצה אשר ממיסה את השן. לכן, כדאי להימנע כמה שיותר ממזונות מלאי פחמימות כמו סוכריות, ממתקים, משקאות ממותקים (או משקאות חומציים כמו רד בול או קולה) ושאר מוצרים מתוקים.

יש מומחים הממליצים כדרך למנוע עששת, להפחית באכילת מאכלים בין הארוחות. הסיבה לכך היא שזמן מה אחרי האוכל חלק גדול משאריות המזון שבפה נשטפות על ידי הרוק ובכך אין מזון לחיידקים שיוצרים עששת. אך כאשר אנו אוכלים לעיתים תכופות, נשאר בפה מזון לחיידקים, דבר אשר מגביר את הסיכוי לעששת.

מניעת עששת - עצות נוספות
ישנם אמצעים נוספים כדי למנוע עששת מבעוד מועד. ביקור תקופתי אצל השיננית יכול לתרום הרבה במניעת עששת. כאשר אנו באים לשיננית ועורכים ניקוי אבנית, אנו מנקים את השיניים ממצבורים ותיקים של חיידקים המסכנים את שינינו בעששת. כמו כן, אם כבר יש לנו עששת, כדאי לטפל בה בשלב מוקדם, ובכדי לעשות זאת יש כמובן צורך בביקור תקופתי אצל רופא שיניים שיוכל לאבחן עששת בשלביה המוקדמים.

עששת לא רק כואבת ופוגעת בשיניים שלנו, מחיר של טיפולי שיניים הוא לא זול ולוקח זמן יקר. אם תדאגו לשיניים שלכם ותשאירו אותן בריאות, תוכלו להישאר בסוף החודש עם יותר כסף בארנק וחיוך גדול יותר.