טיפול שיניים בלייזר

מידע על טיפולי שיניים בלייזר

אנו מסירים שיער בלייזר, ממיסים שומן בלייזר ומבצעים ניתוחים פלסטיים ורפואיים העושים שימוש בטכנולוגיית הלייזר. אז למה לא לעבור טיפול שיניים בלייזר? זה כנראה גם מה שחשבו מרפאות השיניים כאשר החלו לפתח טיפולי שיניים בלייזר אשר עתידים להחליף, לפחות חלקית, את השימוש במקדחה במסגרת טיפולי השיניים.

מחפש מידע אודות טיפול שיניים בלייזר?
מלאו את הטופס המצורף וקליניקות נבחרות ייצרו איתכם קשר בתוך זמן קצר.
חבר בקופת חולים:
 כללית
 מכבי
 מאוחדת
 לאומית
 מאשר/ת שיועץ ניתוחים יצור עימי קשר ומסכים לתנאי השימוש.

טיפולי לייזר ברפואת השיניים - מידע כללי
מכשיר הלייזר בו נעשה שימוש במסגרת טיפולי שיניים פועל בזמן הטיפול הן על רקמת גוף קשה (דוגמת השן עצמה), והן על הרקמה הרכה (מוך השן למשל). מכשיר הלייזר בפועל מגביר וממקד קרני אור, אשר מחטאות אזורים בשן ובחניכיים, חותכות ומעצבות רקמות בהתאם לרצוי באותו טיפול שיניים.

בעקבות הפשטות, הדיוק וההפחתה בכאב בעת טיפולי שיניים בלייזר, מסוגלים רופאי השיניים לנקות טוב יותר את השיניים, לבצע טיפולים לעומק ולהגיע לאסתטיקה ברמה גבוהה. בנוסף, טיפול שיניים בלייזר מצריך זמן טיפול מועט יחסית, מה שמאפשר לרופא השיניים ולמטופלים לחסוך מצד אחד בזמן הטיפול, ומצד שני באותו הזמן לטפל ביותר אזורים בפה, מצב של win win situation.

היבטים אלו של טיפול בלייזר ברפואת השיניים הופכים את טיפול השיניים בלייזר לטיפול ידידותי יותר הן עבור רופא השיניים והן עבור המטופל. במקום המקדחה אשר נוגעת ברקמת השן, מזיזה אותה ומחממת אותה, דבר היוצר כאב, קרן הלייזר מסירה בעדינות את הרקמה הפגועה כמעט ללא מגע, ללא רטט ועם חימום מועט בלבד. בנוסף, הדיוק של קרן הלייזר היא תכונה שהמקדחה והסכין לא יכולים להתחרות בה. נקודה נוספת שיש לקחת בחשבון היא שלאחר טיפול לייזר הצורך בטיפול כירורגי יורד.

התפרים בפה מפנים את מקומם לסגירה באמצעות לייזר ואוכלוסיות אשר בעבר טיפולי שיניים שהצריכו מהם הכנה רבה כגון חולי סכרת, מטופלים הסובלים מבעיות בקרישת דם, ומטופלים הסובלים מבעיות בלחץ דם ונוטלים תרופות מדללות דם יכולות לעבור כעת רבים מטיפולי השיניים שבעבר לא יכלו לעבור ללא חשש וללא הכנות מוקדמות.

בנוסף לכל אלו טיפולי שיניים בלייזר אף מביאים למניעה של מחלות כעששת ודלקת חניכיים וכן הופכים את מרפאת השיניים לנגישה יותר עבור מטופלים הסובלים מחרדה דנטאלית אשר פחדו מהכאב, מההרדמה ומהרעשים ותחושת המקדחה.   

עלות טיפול שיניים בלייזר
רבים מחזיקים בדעה שטיפול שיניים בלייזר יהיה יקר יותר באופן משמעותי מטיפול שיניים רגיל, אך הדבר אינו נכון. כפי שהוזכר עוד קודם טיפול שיניים בלייזר מקצר את זמן הטיפול, חוסך טיפולי שיניים לטווח ארוך, מבטל את הצורך באלחוש מקומי, אינו מצריך תפרים וטיפולים כירורגיים אשר אורכים זמן יקר וצורכים חומרים שונים. כל אלו מפחיתים את עלותו של טיפול לייזר לשיניים והופכים אותו לנגיש לאולוסיות רבות.

סיכונים בעת טיפולי שיניים בלייזר
לפני שנים, כאשר מערכות הלייזר הראשונות לטיפול שיניים רק יצאו לשוק לאחר שאושרו לשימוש על ידי ה- FDA נזרקו לאוויר אזהרות רבות הקשורות לטיפול החדשני. כיום, כמעט עשרים וחמש שנים אחרי שיצאו לראשונה מערכות הלייזר לטיפול שיניים, הטיפול נהפך לשכיח יותר וזכה למידה רבה של פיקוח. רופאי השיניים עוברים הכשרות לשימוש בלייזר ומתעדכנים באופן תדיר במחקרים השונים. נציין שעדיין יש צורך במחקר קליני מקיף ושמשרד הבריאות שולח מידי פעם אזהרות על פרסומים כוזבים מטעם מרפאות פרטיות ורופאי שיניים על נפלאות טיפולים שלא עברו בדיקה מחקרית מקיפה. כמובן שכמו כל טיפול, ישנם סיכונים הכרוכים בו ויש להיוועץ עם הרופא שמטפל בכם על הסיכונים השונים ובמידת הצורך לבקש חוות דעת נוספת. 

טיפול שיניים בלייזר - בטיחות
חשוב לציין שלא כל סוגי טיפולי השיניים בלייזר אושרו על ידי ה- FDA (ארגון אמריקאי האחראי על פיקוח תרופות ומזון). לכן, לפני שפונים לטיפול שיניים בלייזר יש לבדוק האם רופא השיניים מוכשר לבצעו והאם הטיפול הספציפי לו אתם נזקקים הינו מאושר ובטיחותי. מכשיר הלייזר עצמו הינו בטיחותי ואין חשש שיגרום לכם נזק במידה ורופא השיניים מוכשר להשתמש בו.

נכון להיום, קיבל משרד הבריאות מספר המלצות בנוגע לטיפולי שיניים בלייזר הכוללות בין היתר את העובדה שעל טיפולי שיניים בלייזר להיות מוגבלים רק למקרים מסוימים ועל רופא השיניים להפעיל שיקול דעת מקצועי לפני השימוש בלייזר. כמן כן יודעים היום כי לעיתים למרות השימוש בלייזר יש לאלחש את מקום הטיפול, כי הקולות של מכשיר הלייזר יכולים להפחיד כמו הקולות של המקדחה וכי יש מקרים בהם על רופא השיניים לחזור להשתמש במקדחה ובסכין.

המסקנות כוללות גם את ההמלצה לבחור מרפאת שיניים לפי רופא השיניים ולא לפי הטכנולוגיה המצויה בה. רופא שיניים טוב ידע לעשות שימוש נאות בקרן הלייזר בעת טיפול שיניים וידע מתי עליו לשוב לכליו הישנים.