החלמה משתלים דנטליים

תהליך ההחלמה לאחר ניתוח שתלים דנטליים

לאחר ביקור אצל רופא השיניים שלכם הגעתם למסקנה משותפת שאתם זקוקים לטיפול שתלים דנטליים על מנת להשלים את השיניים ולשפר את האסתטיקה ובריאות הפה. להלן מידע על תהליך ההחלמה מניתוח השתלת שתלים דנטליים. המידע חשוב למי שמעוניין להיות מוכן להליך ולצלוח אותו ללא בעיות.
מחפש מידע אודות החלמה משתלים דנטליים?
מלאו את הטופס המצורף וקליניקות נבחרות ייצרו איתכם קשר בתוך זמן קצר.
חבר בקופת חולים:
 כללית
 מכבי
 מאוחדת
 לאומית
 מאשר/ת שיועץ ניתוחים יצור עימי קשר ומסכים לתנאי השימוש.

מהו שתל דנטלי?
מדובר בשתל בצורת בורג המורכב על הלסת ותפקידו להחליף את שורש השן החסר. שתל דנטלי משמש כעוגן לכל הבנייה המחודשת של השן. כיוון שהשתל הוא העוגן של המבנה כולו עליו להיות חזק ויציב, מה שדורש מרופא השיניים לפתוח את החניכיים ולהחדיר את השתל עמוק בפנים.

פתיחת החניכיים וסגירתם באמצעות תפרים לאחר שהשתל הדנטלי הוחדר פנימה מצריכה החלמה של החניכיים והפה ודורשת מהמטופל להקפיד על מספר כללים הנקשרים להיגיינת הפה, אכילה נכונה ושמירה על אזור הפנים מפני זעזועים.

כיצד מתמודדים עם ההחלמה?
זה לא נעים כאשר הפצע נמצא בתוך הפה. הלשון נוטה 'לברוח' לשם, הכאב בלתי נפסק וקשה לעשות פעולות יומיומיות כגון אכילה ושתייה של משקאות אהובים (כגון קפה חם).

לאחר טיפול של החדרת שתלים דנטליים משוחרר המטופל לביתו ושם הוא עובר את תקופת ההחלמה, כאשר אין שום מניעה שהוא ישוב לשגרת יומו ולעבודה. מרבית המטופלים הינם אנשים מבוגרים אשר אינם לוקחים ימי חופש או מחלה עבור טיפול שתלים דנטליים. בגדול הטיפול אינו מצריך הכנה מוקדמת או היעדרות מהעבודה, אך כמובן שיש בו מידה של אי נוחות.

ישנן מספר תופעות לוואי הנקשרות באופן ישיר להחלמה לאחר טיפול בו הוחדרו שתלים דנטליים. חלק מהתופעות מוכרות לכל מי שעבר טיפול שיניים אי פעם, ואחרות ייחודיות לטיפול זה. מומלץ לבקש מרופא השיניים הסבר על תופעות הלוואי בזמן ההחלמה, טרם הוא מתחיל בטיפול.

יש לציין שהחניכיים הם אזור של רקמה רכה ורגישה, פעולות שגרתיות וכמעט בלתי מודעות כמו לעיסה יכולות לפגוע בהם, כך שלאחר הטיפול יש להקדיש תשומת לב לכל פעילות שמבצעים עם הפה.

ישנם מספר כללי אצבע שעל המטופל להקפיד עליהם:
1. תופעת הלוואי השכיחה ביותר היא כמובן נפיחות וכאבים באזור הטיפול. רופא השיניים יעניק לכם משככי כאבים שניתן ליטול על מנת להרגיע את התחושה, ואנטיביוטיקה שמסייעת בתהליך ההחלמה ומונעת זיהום.
2. אכילה - לאחר הטיפול אזור החניכיים רגיש ויש להימנע מאכילה של מזונות חמים או קשים. הסיבה לכך היא שהראשונים יכולים לגרום להאצה של דימום ולכאב באזורים החשופים, והשניים עלולים לפצוע את החניכיים ולפגוע בתפרים.
3. הגיינת הפה - למרות הכאב והנפיחות חשוב מאד להמשיך ולנקות את השיניים והחניכיים, רק בעדינות. דעו שמי שעבר השתלת שיניים יש לו סיכוי גבוה יותר לחלות בעששת ולהיווצרות פגמים בשיניים. לכן, לאחר הטיפול יש להיזהר מהזנחת היגיינת הפה, ולשמור על השיניים פי כמה.
4. פעילות ספורטיבית - בימים שלאחר הטיפול יש להימנע מכל פעילות ספורטיבית ומאמץ. במיוחד פעילויות אשר יכולות לגרום לנפילה או סיכון אזור הפה (כמו איגרוף).

חשוב לציין שכמו לאחר כל טיפול, במידה ויש דימום או כאבים חריגים יש לפנות לרופא השיניים ולהיוועץ איתו.

לאחר כמה ימים
לאחר שהשתל נקלט והתקבע יש להגיע למרפאת השיניים לבדיקה שגרתית של החלמה. לפי תוצאות בדיקה זו יקבע רופא השיניים האם הוא יכול להמשיך בטיפול ולהתקין את המבנה.