הצלחת טיפול שתלים דנטליים

כללי אצבע להצלחת טיפול שתלים דנטליים

רוב האנשים אשר עוברים טיפול השתלת שתלים דנטליים עוברים את הטיפול בהצלחה רבה - כאשר השתלים הדנטליים נקלטו בפה. אולם,  בערך לשישה אחוזים מהמטופלים שעוברים השתלה יהיו סיבוכים שקשורים לשתל הדנטאלי, סיבוכים שגורמים ליציאה של השתלים ולטיפולים נוספים. לכן, על מנת שהשתלים הדנטליים שאתם הולכים להתקין ייקלטו כראוי, להלן צרור עצות להצלחת הטיפול.

מחפש מידע אודות הצלחת טיפול שתלים דנטליים?
מלאו את הטופס המצורף וקליניקות נבחרות ייצרו איתכם קשר בתוך זמן קצר.
חבר בקופת חולים:
 כללית
 מכבי
 מאוחדת
 לאומית
 מאשר/ת שיועץ ניתוחים יצור עימי קשר ומסכים לתנאי השימוש.

שתלים דנטליים - סיבות ליציאת שתלים דנטליים ממקומם?
שתלים דנטליים בשיניים הם מבנים מלאכותיים אשר מחליפים את בסיס השן החסרה במקום בו הייתה קיימת. על מנת שהשתלים בשיניים ייהפכו לבסיס יציב עבור השן המלאכותית הם צריכים להיקלט כראוי בלסת על ידי חיבור של החומר ממנו עשוי השתל הדנטלי (לרוב טיטניום) עם עצם הלסת. כאשר עצם הלסת נסוגה השתל לא מחזיק היטב את הלסת. נסיגה של העצם מסביב לשתל לרוב נגרמת ממחלת הפרי-אימפלנטיטיס (Peri-Implantitis).

שמירה על שתלים דנטליים בשיניים על ידי הקפדה על היגיינת הפה
פרי אימפלנטיטיס יכולה להיגרם מגורמים גנטיים או סביבתיים כמו שתיית אלכוהול, עישון, סכרת, תזונה לקויה ואי שמירה על היגיינת הפה. לכן על מנת שהשתלים בשיניים ייקלטו, מומלץ להימנע משתייה מופרזת של אלכוהול, עישון, אכילת מאכלים לא מזינים והזנחה של הפה בזמן הטיפול ובכלל. חשוב מאוד להקפיד על היגיינת הפה לאחר טיפול השתלת שתלים דנטליים על ידי צחצוח שיניים וביקור אצל שיננית. 

שתלים דנטלים וצחצוח שיניים במברשת דנטלית
גורם נוסף אשר מסכן שתלים דנטליים הוא "כיס" שנוצר ליד השתל. הסכנה בכיס זה הוא שיצטברו בתוכו חיידקים אשר יכולים לגרום לדלקת באזור השתל הדנטאלי. על מנת למנוע היווצרות של חיידקים אלו מומלץ לצחצח שיניים עם מברשת דנטאלית אשר יכולה להגיע למקומות הנידחים בחניכיים, כמו כן, מברשת שיניים חשמלית יכולה לעזור גם כן בניקוי יסודי של שתלים בשיניים.

ביקור אצל רופא השיניים עוזר במניעת בעיות בשתלים דנטליים
על מנת למנוע מצב של נסיגת שתלים דנטלים שהושתלו בפה כדאי לטפל כמה שיותר מוקדם במחלות חניכיים כשהן מופיעות. סימנים מקדימים לכך הם דימומים ליד השתל, נפיחויות ושטפי דם. כאשר מופיעים סימנים ראשונים, ובייחוד דימום, מומלץ לפנות בהקדם לרופא שיניים אשר ידע לאבחן ולטפל כראוי בבעיה. פנייה לרופא שיניים בזמן יכולה להציל את השתלים בשיניים. במחקר מצאו ששמונים אחוז מהפונים לטיפול שיניים מוקדם לאחר היווצרות מחלה, הצליחו להציל את השתלים הדנטליים.

נדיר ששתלים דנטלים לא נקלטים בחניכיים, אך למרות זאת, לא כדאי לקחת את הסיכון באי הצלחת הטיפול. לכן, כדאי להישמע להוראות רופאי השיניים ולשמור על היגיינת הפה, צחצוח שיניים ולבוא לבקר תקופתית במרפאת השיניים. כל אלו יכולים לשמור על החיוך שלכם מלא ויפה כאשר השתלים בשיניים חזקים, יציבים ובריאים.