השלמת שיניים באמצעות גשר בשיניים

כל המידע שצריך לדעת על השלמת שיניים

במידה ואיבדתם שן קדמית או שן אחורית אתם בוודאי מעוניינים לשחזר אותה באופן כלשהו, למלא את החסר ולהחזיר לפנים ובעיקר לשיניים את המראה האסתטי. מעבר לזה, שיניים חסרות יכולות לגרום לבעיות בריאותיות כמו נסיגת שיניים. אחת הדרכים המקובלות ביותר לשחזור שיניים היא גשר לשיניים, משמע שרשרת שיניים מלאכותיות המשלימות שיניים חסרות.

מחפש מידע אודות השלמת שיניים באמצעות גשר בשיניים?
מלאו את הטופס המצורף וקליניקות נבחרות ייצרו איתכם קשר בתוך זמן קצר.
חבר בקופת חולים:
 כללית
 מכבי
 מאוחדת
 לאומית
 מאשר/ת שיועץ ניתוחים יצור עימי קשר ומסכים לתנאי השימוש.

השלמת שיניים באמצעות גשר לשיניים
גשר לשיניים המיועד להשלמת שן אחת או יותר הוא למעשה שרשרת שיניים מלאכותיות המחוברות יחד ומוצמדות ללסת של המטופל על ידי שתלים דנטאליים המשמשים כעוגנים במספר מקומות או בדרכים חלופיות אחרות. ישנם מספר סוגים של גשרים לשיניים הנבדלים בניהם בחומר ממנו הם עשויים ובדרך בה הם מורכבים לשיניו של המטופל. המשותף לכל הגשרים הוא שהם מהווים פתרון יעיל וקבוע להשלמת שיניים, הן אחוריות והן קדמיות. 

למי מתאים טיפול גשר בשניים לצורך השלמת שיניים?
במידה וחסרה לכם שן אחת או יותר בפה, גשר בשניים אשר ישלים אותן יכול להיות פתרון פשוט וטוב עבורכם. הגשר מתאים הן לאנשים הרוצים לכסות על שן בודדת שנפלה והן לכאלו שחסרות להם מספר שיניים. בכל אופן טרם ההחלטה האם גשר לשיניים הוא הטיפול העדיף ביותר עבורכם, תקיימו פגישה עם רופא שיניים אשר יסביר לכם גם על פתרונות נוספים להשלמת שיניים כגון כתרים לשיניים הבאים בבודדים, או שיניים תותבות. כמו כן יבדוק רופא השיניים את יתר השיניים שלכם ובמידה והשיניים שלכם בריאות סביר שימליץ לכם לשקול טיפול חלופי לגשר, זאת כיוון שגשר לשיניים פוגע במקצת בשיניים עליהן הוא נשען.

סוגי גשרים לשיניים המשמשים להשלמת שיניים חסרות:
ישנם מספר סוגים של גשרים לשיניים, כאשר כל סוג מתאים למצב רפואי שונה במקצת. לגשרים השונים יתרונות וחסרונות ובעת הטיפול מתאים רופא השיניים את הגשר למצבו הפרטי של המטופל.

גשר קנטילבר - גשר כתרים הנשען על שן אחת בלבד. כתר זה מתאים למטופלים אשר ליד המקום בו חסרות להם שיניים נותרה שן בודדת. 

גשר קבוע - גשר קבוע הוא למעשה גשר הנשען על צמד כתרים המולבשים על שתי השיניים הסמוכות לאזור בו חסרות שיניים. שני הכתרים המחוברים ללסת של המטופל והיא שמחזיקה את יתר הכתרים בשרשרת, שבעצם תלויים באוויר ואינם צמודים לשיניים.

גשר מרילנד - גשר זה שונה משני הגשרים האחרים בכך שהוא נצמד לשיניים תומכות מאחור, על ידי צריבה וללא צורך בכתר או בהשחזה. בפועל מודבקות מעין כנפיים מחרסינה לשיניים הסמוכות לשן החסרה בטכניקה של צריבה, מה שמאפשר השלמת שיניים חסרות ללא פגיעה בשיניים סמוכות.
השימוש בגשר זה אינו רב והוא מתאים רק לקבוצה מסוימת של מטופלים. אנשים להם גשר זה אינו מתאים הם אנשים הסובלים מתופעה של חריקת שיניים. כאשר בוחרים בכתר זה יש לקחת בחשבון שתמיד קיים סיכוי שישתחרר ויהיה צורך להדביקו מחדש.

חומרים מהם ניתן לבנות גשר לשיניים להשלמת שיניים
מלבד שיטות ההרכבה השונות של הגשרים, המטופל יכול לבחור גם את החומר ממנו יורכב הגשר ולמעשה את החומר שיחליף את שיניו המקוריות.

האופציות המצויות בשוק הן:
גשר מתכת - גשר העשוי ממתכת רגילה, אצילה או חצי אצילה. המתכת המומלצת על ידי מרבית רופאי השיניים היא מתכת אצילה (דוגמת זהב) או סגסוגת המכילה אחוזים גבוהים של מתכת אצילה, שכן זו עמידה יותר. עם זאת, נציין שזהב, המתכת האצילה המומלצת ביותר, מפגינה תכונות שאינן מתאימות לגשרים ארוכים (דוגמת גמישות) ולכן לא תמיד השימוש בה עונה על צרכי המטופל.

לגשר המתכת מספר יתרונות בהם השיוף המועט של השיניים וחוזקו היחסי המונע ממנו להיסדק או להישבר. חסרונו הבולט של גשר מתכת הוא כמובן צבעו הנובע מסוג המתכת שנבחרה. לפיכך, גשר מתכת מתאים בעיקר להשלמת שיניים אחוריות.

השימוש בגשר זה היה נפוץ בעבר לצורך השלמת שיניים וכיום עם כניסתם של חומרים המדמים טוב יותר את מבנה וצבע השיניים (מבחינה אסתטית) השימוש בו פחת.

גשר חרסינה על בסיס מתכת - מדובר בגשר שבסיסו מתכת וחיצוניותו מכוסה בציפי חרסינה דק. גשר זה משלב בין החוזק והעמידות של גשר מתכת לבין המראה האסתטי שמעניק ציפוי החרסינה אשר מדמה בצורה טובה את מראה השיניים. השימוש בגשר זה לצורך השלמת שיניים נפוץ ביותר.

גשר חרסינה - גשר הבנוי כולו מחרסינה, או מחרסינה אשר משולבת בזכוכית או חומרים קראמיים. גשר זה נחשב לגשר האסתטי ביותר, אולם הוא חסר את החוזק והעמידות של גשר ממתכת והוא יקר ביותר. השימוש בגשר חרסינה מומלץ בעיקר כאשר יש להשלים שיניים קדמיות.