טיפולי אסתטיקה בתחרויות יופי לילדות

ניתוחים פלסטיים

תחרויות יופי לילדות בארצות הברית הן תופעה של ממש. אימהות לוקחות את בנותיהן הקטנות וכבר מגיל 4 מלמדות אותן להציג בפני שופטים, להתאפר, ללכת ולהתלבש נכון. מדובר בעולם אכזרי בו הילדות לומדות מהו אידיאל היופי בגיל צעיר ואולי צעיר מידי ונוחלות הצלחות ואכזבות רבות.
מחפש מידע אודות טיפולי אסתטיקה בתחרויות יופי לילדות?
מלאו את הטופס המצורף וקליניקות נבחרות ייצרו איתכם קשר בתוך זמן קצר.
חבר בקופת חולים:
 כללית
 מכבי
 מאוחדת
 לאומית
 מאשר/ת שיועץ ניתוחים יצור עימי קשר ומסכים לתנאי השימוש.

בשנת 2011 התפרסם ברעש גדול גילוי כי אם לילדה בת 8 המתמודדת באופן קבוע בתחרויות יופי לילדות מזריקה לבתה בוטוקס לפנים על מנת שלא יהיו לה קמטים. הילדה, בריטני קמבל, סיפרה כי זה כואב ולפעמים היא בוכה אבל זה שווה את זה. האם, קוסמטיקאית במקצועה הזריקה את הבוטוקס בעצמה לאחר שקנתה אותו ברשת האינטרנט.

מעבר לשאלה האם לילדה בת 8 יש קמטים, מדובר בשאלה בסיסית מוסרית באשר לפגיעה בילדה חסרת ישע. כאשר חשוב לציין שלפי החוק אין איסור על הזרקת בוטוקס לילדים, ועם זאת אותה ילדה נלקחה מחזקת האם על ידי רשויות הרווחה.

האם שיצאה לתקשורת לאחר שהסיפור התפוצץ אמרה כי כולם עושים זאת ובעולם תחרויות היופי לילדות אלו הליכים מקובלים והזרקת בוטוקס הוא רק חלק מהטיפולים שעוברות הילדות הקטנות, בניהם: קעקוע גבות, הסרת שיער, שיזוף מלאכותי, חימצון השיער ועוד.

אותה אם טענה שכיוון שהיא קוסמטיקאית במקצועה היא לפחות יודעת כיצד לבצע נכון את הטיפולים השונים שעברה ילדתה.

תחרויות יופי לילדות - עד לאן?
בסדרת טלויזיה שעוקבת אחר עולם תחרויות היופי נחשף עולם זה בכל אכזריותו ובובתיותו. הילדות הקטנות עוברות שיעורים מפרכים בהליכה נכונה והצגת קטע אישי, לובשות מחשופים ורוקדות ריקודים חושניים, ספק מותאמי גיל, בפני שופטים מבוגרים. כמו כן הן עוברות, כאמור, טיפולי קוסמטיקה ואסתטיקה רבים ולא רחוק היום בו הן יעברו ניתוחים פלסטיים.

אנשי שירותי הרווחה לוחצים היום לחוקק חוקים ברורים בנושא טיפולי האסתטיקה הרפואית שניתנים לילדים.

מה בישראל?
בישראל אין תעשיית יופי לילדות, עם זאת רופאים פלסטיים וקוסמטיקאיות נתקלים מידי יום באנשים ונוער ולאו דווקא ילדים המעוניינים בהליכים אסתטיים שהם לא באמת זקוקים להם מבחינה חיצונית, אלא בעיקר לצורך הגשמת משאלה פנימית.

כאן כבר נכנס שיקולו של כל רופא האם לקבל את אותו פונה ולבצע את ההליך או לדחות אותו להנחות אותו לחשוב מחדש על המניעים להליך.