הגדלת חזה נגד דיכאון

ניתוחים פלסטיים

מחקר חדש טוען כי יש קשר בין ניתוחים פלסטיים ובהם הגדלת חזה לבין ירידה בצריכה של תרופות אנטי דיכאוניות כפרוזאק.
מחפש מידע אודות הגדלת חזה נגד דיכאון?
מלאו את הטופס המצורף וקליניקות נבחרות ייצרו איתכם קשר בתוך זמן קצר.
חבר בקופת חולים:
 כללית
 מכבי
 מאוחדת
 לאומית
 מאשר/ת שיועץ ניתוחים יצור עימי קשר ומסכים לתנאי השימוש.
בין מראה חיצוני לדימוי עצמי
קל להבין את הקשר שבין מראה חיצוני לבין תפיסת הגוף, דימוי גוף ודימוי עצמי המשפיעים על הביטחון העצמי ועל היכולת להתנהל בעולם באופן פרודקטיבי ורגוע. מחקרים רסים וגם היגיון בריא מראים כי אנשים אשר מדורגים גבוה יותר על סולם המראה החיצוני הינם אנשים בעלי ביטחון עצמי גבוה יותר. מחקרים חדשים מנסים לבדוק אם בנוסף על קשר זה יש גם קשר בין המראה החיצוני לבין תגובות דכאוניות ומצבי רוח ירודים.  

ההשערה היא שמראה חיצוני ממנו המאדם אינו מרוצה והיה רוצה לשנותו יכול להוות גורם למצב רוח ירוד ואפילו לדיכאון.   

במסגרת המחקרים השונים העוסקים בתחום פורסמו לאחרונה תוצאותיו של מחקר שבחן את הקשר בין ניתוחים פלסטיים לבין צריכת תרופות אנטי דיכאוניות. לפי מחקר זה הקשר בין השניים הדוק עד מאד.  

המחקר
המחקר החדש בדק כ- 362 מטופלים שעברו ניתוחים פלסטיים כאלו ואחרים, שהמשותף לכולם הוא שמדובר בניתוחים פלסטיים אסתטיים במהותם שהינם פולשניים. בין הניתוחים הפלסטיים שעברו המטופלים ניתן למנות מתיחת בטן, מתיחת פנים וניתוח הגדלת חזה. מרבית המטופלים היו נשים בשנות העמידה.  

במחקר נמצא כי טרם עברו את הניתוחים הפלסטיים צרכו כ-61 מהמטופלים תרופות אנטי דיכאוניות, מספר המהווה כ-17% מכלל המטופלים. בהמשך, כחצי שנה לאחר שעברו את הניתוחים השונים נמצא כי רק 42 מטופלים המשיכו לצרוך תרופות אנטי דיכרוניות.  

ירידה בצריכת תרופות אנטי דיכאוניות
לפי הנתונים מדובר בירידה של 31% בצריכת תרפואות נוגדות דיכאון, כאשר התריגר הברור והחזק ביותר הוא מעבר של ניתוח פלסטי אסתטי. על מנת לבחון באופן זהיר את התוצאות בחנו החוקרים את השינויים שעברו המטופלים מאז הניתוח ובדקו האם היה גורם נוסף שיכול היה להשפיע על הירידה בצריכה. לדבריהם הם לא מצאו כל גורם משמעותי נוסף שיכול להסביר את התופעה.  

עלייה בהערכה עצמית 
החוקרים אומנם מסתייגים מלהגדיר את הניתוחים הפלסטיים כגורם היחיד לשיפור מצבם של המטופלים, אך הם טוענים כי זה בהחלט גורם מרכזי.   

החוקרים בחנו גם את הערכתם העצמית של המטופלים לפני ואחרי הניתוחים ונמצא, באופן לא מפתיע, כי ההערכה העצמית עלתה מאד לאחר הניתוח בקרב 98% מהמטופלים.   

לדברי רופאים ומנתחים פלסטיים שהיו חלק מהמחקר ההסבר הפסיכולוגי מאחורי התוצאות הוא פשוט - כאשר מטופל מחליט לשלוט בעולמו ולתקן פגם או ליקוי שהוא חש בו, אמיתי או לא אמיתי, הוא חש כי יש לו שליטה וכי הוא עשה משהו למען עצמו מה שהופך אותו לאדם שמח יותר.