כיצד בוחרים מנתח פלסטי?

חושבים לעבור ניתוח פלסטי? כיצד תבחרו מנתח פלסטי מומחה?

אם אתם הולכים לעבור ניתוח פלסטי, סביר להניח שרצו לעשות זאת אצל מנתח פלסטי מומחה בתחום. אחד הגורמים המרכזיים בהצלחת ניתוחים פלסטיים וטיפולי אסתטיקה רפואית הוא היכולת האישית ונסיונו של המנתח הפלסטי שמבצע אותו. לכן, על מנת שתדעו מיהו מנתח פלסטי מומחה, ומי לא, וכיצד לבחור מנתח פלסטי מומחה, להלן מספר אלמטים שחשוב לבחון בזמן בחירת המנתח.
מחפש מידע אודות כיצד בוחרים מנתח פלסטי??
מלאו את הטופס המצורף וקליניקות נבחרות ייצרו איתכם קשר בתוך זמן קצר.
חבר בקופת חולים:
 כללית
 מכבי
 מאוחדת
 לאומית
 מאשר/ת שיועץ ניתוחים יצור עימי קשר ומסכים לתנאי השימוש.
מנתח פלסטי מומחה- הגדרה קצרה
מנתח פלסטי מומחה, או כירורג פלסטי הוא רופא שעבר הכשרה בכירורגיה פלסטית. תחום הכירורגיה הפלסטית ברפואה עוסק בשינוי המראה והתפקוד של חלקים בגוף. לרוב פונים לכירורג פלסטי לשיקום או למטרות שיפור המראה האסתטי.

הכשרה של מנתח פלסטי מומחה
מנתח פלסטי מומחה לומד סך הכול 13 שנים, מינימום. במהלך הלימודים, עוברים הכירורגים הפלסטיים לעתיד שש שנות לימודי רפואה כללית שבסיומם עובדים שנה בסטאז'. כאשר כל זה נגמר, עוברים הרופאים כחמש וחצי שנים התמחות בכירורגיה פלסטית הכוללות התמחויות חובה במחלקה כירולוגיה כללית, מחלקה לכירולוגיה פלסטית, מחלקה לכוויות כירולוגיה של היד והתמחויות משנה. בסיום כל אלו, הם עוברים שתי בחינות הסמכה על מנת לקבל רישיון מנתח פלסטי מומחה ממשרד הבריאות.

למה לבחור במנתח פלסטי מומחה ולא במומחה אחר?
היום החוק מאפשר לכל רופא בעל רישיון לעסוק בכירורגיה פלסטית אסתטית. אך רופאים אלו לא עברו הכשרה וצברו ניסיון כמו מומחים בתחום הפלסטיקה והאסתטיקה. בשל השאיפה לרווח נאה מתחום הכירורגיה הפלסטית, רופאים רבים מציגים עצמם כמומחים, או ככאלו שעברו התמחויות. אך אלו לא התמחויות כוללות ומקיפות כמו ההתמחות שעובר מנתח פלסטי מומחה.

אז איך בוחרים מנתח פלסטי מומחה?
נתחיל באיך לא לבחור מנתח פלסטי מומחה- לא לפי האתר אינטרנט שלו ולא רק בשל הצילומים שמציג והמחיר המפתה. על מנת לדעת אם המנתח הפלסטי שלכם הוא מנתח פלסטי מומחה שעבר את כל ההכשרות, אפשר להיכנס לאתר משרד הבריאות להזין את השם של הרופא ולראות את סוג הרישיון שיש לו. גם אם תראו תעודות במשרד המנתח שתפגשו, שימו לב אם הן כוללות מספר רישיון של רופא ומספר רישיון התמחות. אם אתם ספקנים, אפשר לרשום את מספרי הרישיון ולבדוק במשרד הבריאות. כמו כן, לרוב מנתחים פלסטיים מומחים חברים באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית, אפשר לבדוק דרכם על המנתח הפלסטי שלכם.

אם גיליתם שהכירורג הפלסטי שלכם הוא כירורג פלסטי מומחה זה טוב, אך זה עדיין לא הסוף. גם רופאים שעברו שנים של הכשרה יכולים לעשות עבודה לא מקצועית. לכן, על מנת שתקבלו את המיטב, בדקו את תיק העבודות של הכירורג הפלסטי. בדרך כלל תמונות לפני ואחרי מופיעות באתר הרופא, כמו כן גם במרפאות עצמן, ואפשר לעיתים למצוא תיקי צילומים נכבדים. אך אל תסתפקו בצילומים שהמרפאה מציגה לכם, דברו עם לקוחות שעברו אצל אותו מנתח פלסטי מומחה, נסו לשאול אותם כמה שיותר שאלות על מנת לקבל תמונה מדויקת יותר על הכירורג הפלסטי העתידי שלכם והתנהלותו.

התייעצו עם מנתחים פלסטיים מומחים אחרים
דרך טובה ומעניינת לבדוק את איכותו של המנתח הפלסטי המומחה שמצאתם היא על ידי התייעצות עם מנתחים אחרים. אפשר לשאול כירורגים מומחים בתחומים קרובים על איכותו של המנתח הפלסטי המומחה שמצאתם. כמו כן, שימו לב שהרופא שלכם לא עומד למשפט על רשלנות רפואית או כל דבר אחר שיכול לעורר אור אדום.

לסיום, התרשמות אישית מהמנתח היא מאוד חשובה- אם האדם נעים, סביבת העבודה שלו איכותית, אם בהמשך הטיפול הוא יהיה זמין עבורכם. אך כל אלו לא מספיקים בשביל בחירה נכונה. להצלחת הטיפול אתם צריכים מנתח פלסטי מומחה בעל ניסיון שיעניק לכם את המיטב שמגיע לכם לשם כך שווה להשקיע זמן בבירורים.